Абонамент за бюлетин
Народите разширили България на Балканите са хуни

Народите разширили България на Балканите са хуни

ISBN: 9786197444636
Издател: Гута-Н
Издадена: 2023
Брой страници: 228
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 30.00 лв.
Цена: 30.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: История, История на България
Настоящата книга съдържа сведения на старите автори относно произхода на организаторите на модерната българска държава.

Българският народ, организирал разширението на българската държава на юг от Дунава в VII век, е имал в миналото различни имена, но е наследник на древните кимерийци, записвани на клиновидно писмо като гиммираи, пише Николай Иванов Колев.

------------------
"Уважаеми читателю,

Много генерации наши сънародници, включително и моя милост, учеха в училище следното верую: "България е създадена в 681 г., българите зоват владетелите си с турската титла хан, вярват в турския бог Тангра, те са монголци, татари и какви ли не азиатци, те са късни пришълци на Балканите и в древността не са владели никога земите на юг от Балкана, неспособен на култура народ, на който гърците Кирил и Методий измислиха азбука, понеже много го обичат и т.н. и т.н.". Това, което старите автори ни съобщават, рисува картина, която няма нищо общо с горното, което показва крещяща необходимост от промяна на българските учебници, което, за жалост, все още не става.

С цел да предизвикам интереса на българската общественост към далеч по-древната ни българска история, и то възпроизведена единствено и само основавайки се на древните автори без робуване на каквито и да е външни доктрини, налагани ни през последните 200 години, през 2015 г. издадох книгата: Българска история до XII век през погледа на старите автори, 2015. През 2017 излезе преводът ѝ на немски, а през 2022 - на руски и английски. При работата над тази книга ми се наложи да изуча освен литературните източници за нашата история и онова, което е допринесла нашата възрожденска литература към нея. Какво безкрайно удивление и удоволствие изпитах, разбирайки, че нашите възрожденци са поели именно научния подход за написване на нашата история, основавайки се единствено и само на запазените текстове на старите автори. А от тези текстове, както вече казах, въобще не следва картината, преподавана днес в българските училища.

За жалост, книгите на много будни наши възрожденски автори никога не бяха преиздавани след първото им отпечатване и техният съществен принос за българската историческа наука бе обречен по този начин на забрава. Виждайки, че сведенията, събрани в гореспоменатата книга, в съществената си част са били издирени и публикувани от нашите възрожденци, реших, че ще е от полза да ги издам, което и направих в последните 7 години. С това искам да покажа на читателската публика, че ние българите сме имали и имаме интелектуалният потенциал да се противопоставим на налаганите ни отвън доктрини и да си напишем сами историята на нашия народ. По молба на моите читатели през 2018 година започнах да издавам блог - historybg2018.blog.bg, в който да популяризирам текстове от гореспоменатата история и от издаваните от мене възрожденски писатели. С радост констатирам, че досега блогът е посетен от над 681 000 души. Броят на посещенията на блога и живият интерес на читателите към тези книги, налагащ преиздаването им, показва, че това ми усилие не е било напразно.

Разбира се, многобройните отзиви и дискусии по темите на споменатата книга, а и моите изследвания и разсъждения, доведоха до усъвършенстване, някои малки промени и допълнения в горепосочената книга, които ще бъдат отразени в едно следващо издание.

Настоящата книга съдържа сведения на старите автори относно произхода на организаторите на модерната българска държава. Или в резюме: Патриарх Никифор ни казва, че Кубрат е господар на хунския народ. От Йоан от Никиу научаваме, че този господар на хунския народ е Кубрат (Кроват, Кробат и др.), а Теофан Изповедник ни съобщава, че Кробат е господар на казаната България и на котрагите. Патриарх Никифор говори за хуни и българи, живеещи от стари времена на територията на днешна Украйна в държава, наричана Велика България в която живеят също и ... котраги. Той ни казва, че господарят на уногундурите, Кубрат е племенник на Органа. Константин Багренородни ни казва, че богоомразния български народ, преди е бил известен под името оногундури, а Теофан Изповедник който нарича народа на българите уногундури-българи и котраги казва, че те живеели в старата Велика България и че котраги са „също техни едно-племенници.

Белград бива наричан и днес от маджарите Nándor-fehér-vár - хуногундурски-бял-град. Прокопий Кесарийски свидетелства, че людете, които обитават там (Велика България), в старо време се наричали кимерийци, а сега се назовават утигури... Прокопий съобщава, че по Черноморието и от двете страни на Дон живее един и същ народ, наричан с името на владетелите си - двама братя, Утигур и Кутригур, а именно утигури и кутригури, и ни казва, че кимерийци се назовават утигури, а тъй като знаем вече, че утигурите са български народ, то българският народ е директен наследник на кимерийците. За кимерийци ни съобщава Херодот. В клинописните плочки те са записвани като гиммираи. А Филотей говори ...Приятелите, които идват от хуните, сиреч българите... От всичко това излиза, че българският народ, организирал разширението на българската държава на юг от Дунава в VII век, е имал в миналото различни имена, но е наследник на древните кимерийци, записвани на клиновидно писмо като гиммираи."

Николай Иванов Колев

Книги, подобни на "Народите разширили България на Балканите са хуни"

Българска история до XII век през погледа на старите автори - II допълнено издание

Българска история до XII век през погледа на старите автори - II допълнено издание

Николай Иванов Колев

170.00 лв.
Авари и българи - аваро-български съюз

Авари и българи - аваро-български съюз

Николай Иванов Колев

45.00 лв.
Остроготи и българи след смъртта на Атила

Остроготи и българи след смъртта на Атила

Николай Иванов Колев

19.00 лв.
Хуни-българи - империята на Атила

Хуни-българи - империята на Атила

Николай Иванов Колев

30.00 лв.
За буквите

За буквите

Николай Иванов Колев

25.00 лв.

Други книги от Николай Иванов Колев

Коментари за "Народите разширили България на Балканите са хуни"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах