Абонамент за бюлетин
Защо медитираме
-10%

Защо медитираме

ISBN: 9789544749897
Издател: Кибеа
Издадена: 2023
Брой страници: 214
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.50x21.00
Корична цена: 18.00 лв.
Цена: 16.20 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Религия и митология, Философия, психология, етика, Познай себе си, Източни учения
„Защо медитираме“ представлява впечатляваща и полезна смесица от източни духовни практики и съвременни психологически изследвания. Цокни Ринпоче – един от най-обичаните учители от новото поколение тибетски будистки майстори по медитация, и психологът Даниел Голман – автор на международните бестселъри „Емоционалната интелигентност“ и „Фокусът. Тайният двигател на изключителните постижения“, предлагат поетичен и практически трактат за практиката и науката за медитацията. Авторите успешно синтезират своите идеи и гледни точки, споделяйки общ интерес към науката, както и богатия си опит с медитацията.

Текстът обединява наука, религия и поезия, а всяка глава започва с преглед на различни аспекти на будистката медитация, последван от обсъждане на съответните научни изследвания.

Книгата е и практическо помагало, доколкото всяка глава завършва с ръководство – стъпка по стъпка, за различни техники за медитация, приложими както от опитни, така и от начинаещи медитатори. За всеки специфичен емоционален проблем – например хронично безпокойство, авторите представят конкретни стъпки, базирани както на тибетски будистки медитативни техники, така и на съвременни психологически инструменти. Далеч от поредната захаросана книга за самопомощ, в която медитацията се представя като емоционална и умствена панацея, „Защо медитираме“ посочва потенциалните недостатъци на някои практики и предлага начини да се избегнат отрицателните им странични ефекти. Макар опитните медитатори да са запознати с повечето от поднесената информация, трудно ще подминат вдъхновените и забавни беседи на Ринпоче, а за начинаещите книгата ще е истинско прозрение.

„Защо медитираме“ е рядка комбинация от истинска, всеобхватна медитативна мъдрост и най-новата невронаука, която едновременно я обяснява и подкрепя. Цокни Ринпоче предава ученията си с характерната дълбочина на разбиране, яснота на изразяване и сърдечно състрадание, а Даниел Голман допринася със своето дългогодишно познаване на западното изследване на науката за ума. От изключителното им сътрудничество се е родило страхотно бижу, което ще бъде от полза за всеки.

Джоузеф Голдщайн, „Mindfulness“

„Защо медитираме“ предлага практични и изпълними техники за промяна на играта: да излезем от главата си и да укротим демоните си с топлина, а не с обичайната съпротива, снизхождение и отричане. Най-добрата част е, че всичко това е подкрепено от строга наука.

Дан Харис, „10% по-щастливи“

Книги, подобни на "Защо медитираме"

Живот в светлината
-10%

Живот в светлината

Дийпак Чопра

17.99 лв.
Живейте без тревоги
-10%

Живейте без тревоги

Шунмьо Масуно

14.40 лв.
Да обичаш света - твърда корица
-5%

Да обичаш света - твърда корица

Йонги Мингюр Ринпоче

21.85 лв.
Символната система на Книга на промените
-10%

Символната система на Книга на промените

Добромир Друмев

22.50 лв.
Тибетското изкуство на живота

Тибетското изкуство на живота

Кристофър Хансард

17.95 лв.

Други книги от Даниел Голман

Коментари за "Защо медитираме"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах