Абонамент за бюлетин
Яма
-5%

Яма

ISBN: 9789543652921
Издател: Еднорог
Издадена: 2024
Брой страници: 272
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 22.90 лв.
Цена: 21.76 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Неговите детективски умения са легендарни. Никой престъпник няма шансове срещу Ераст Фандорин, един от най-популярните герои на Борис Акунин. Ето че може да се насладим на неговото триумфално завръщане, при това в компанията на верния му помощник Масахиро Шибата. В „Яма“ Маса влиза изцяло в ролята на доктор Уотсън, за да разкаже една забравена история, изпълнена с шокиращи тайни и сърдечни рани. Двамата с Фандорин се изправят срещу поредно предизвикателство, покрай което ще се сблъскат с жестоки злодеи и фатални жени.

Какво по-добро начало за голямо приключение от първия ден на двадесети век? Фандорин и Маса са поканени от мосю Дез Есар в неговия красив замък. Дез Есар, който е френски потомък на фамилията Фон Дорн, им разказва за необичайна семейна реликва – портрет на някоя си Летиция фон Дорн. Портретът няма никаква художествена стойност, но един чужденец иска да го получи на всяка цена. Дез Есар категорично отказва да го продаде и в резултат е убит, а картината изчезва.

Фандорин и Маса моментално започват свое разследване, което ще се окаже по-сложно и опасно от всичко, с което са се сблъсквали досега. То ги отвежда до подземията на парижкото метро, където попадат по следите на жестока банда. Но тепърва им предстоят още по-сериозни изпитания. Враговете им се оказват все по-многобройни и винаги успяват да ги изпреварят в преследванията из цяла Европа, заредени с много интриги и съдбоносни тайни.

Оцеляването звучи като мисия невъзможна за железния тандем. Фандорин и Маса едва не стават жертва на млад убиец-камикадзе, а междувременно една красива наследница на колосално богатство търси помощта им и им навлича още проблеми. Противниците им стават все по-могъщи – мафията, японските триади, като че ли и самият Дявол. Стига се и до момент, в който Маса трябва сам да се изправи срещу всички тях, прилагайки в действие безценните уроци на великия детектив.

С шеметно действие, изненадващи обрати и зрелищни преследвания „Яма“ надминава всички очаквания. Борис Акунин не изневерява на стила си, добавяйки източна философия и митология към приключенията на невероятния тандем. Романът е своеобразно продължение на „Просто Маса“, в който за първи път видяхме най-верния човек на Фандорин да се развихря с пълна сила. И тук Маса се проявява като истински супермен, избягвайки смъртоносни удари от всички страни, а разсъжденията му за живота и в частност за жените са чудесна възможност да се насладим на чувството за хумор на Акунин.

Книги, подобни на "Яма"

Ореховият Буда
-5%

Ореховият Буда

Борис Акунин

21.80 лв.
Адвокат на демона. Страшна повест
-5%

Адвокат на демона. Страшна повест

Борис Акунин

15.15 лв.
Седмицата на Триокия
-5%

Седмицата на Триокия

Борис Акунин

18.95 лв.
Приказки на народите
-5%

Приказки на народите

Борис Акунин

17.01 лв.
Просто Маса
-5%

Просто Маса

Борис Акунин

20.81 лв.

Други книги от Борис Акунин

Коментари за "Яма"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах