Абонамент за бюлетин
Приказки на народите
-5%

Приказки на народите

ISBN: 9789543652648
Издател: Еднорог
Издадена: 2021
Брой страници: 190
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 17.90 лв.
Цена: 17.01 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Детска литература, Приказки и легенди
"Историите в тази книга са донякъде познати, а персонажите и техните мотиви със сигурност са такива. Дракони, джинове, феи, Баба Яга. Всички приказни герои, за които може да се сетите. Но аз ги представям от своята гледна точка." - Борис Акунин

Борис Акунин ни поднася чудесен коледен подарък – свои авторски приказки за пораснали деца с чувство за хумор, които не са забравили детството.

Приказките са неразделна част от детството, а хубавите приказки се помнят цял живот. Съчиняването на авторски приказки обаче съвсем не е толкова лесно. Но когато Борис Акунин се захване с подобно нещо, резултатът със сигурност е повече от впечатляващ.

„Приказки на народите“ е поредно доказателство за разностранния талант на прочутия писател. Той се преобразява в разказвач от класа и ни представя свои приказки, които напомнят на класическите образци и са същевременно съвсем различни. Те ще се харесат на пораснали деца с чувство за хумор, които не са забравили детството, напълно в духа на автора ще ни припомнят стари, любими истории.

В колекцията са включени приказки на различни народи. Те са общо девет, като Акунин уточнява, че девет е магическото число на силата. Той представя някои традиционни сюжети и познати герои, но в съвсем нова и неочаквана светлина. Например историята за Синята брада е тотално преобърната, срещаме злодеи като Кашчей Безсмъртни и Баба Яга, големи страшни дракони и малки, храбри рицари.

Запазвайки класическата структура на една приказка, като същевременно се придържа към националния колорит, стил и начин на разказване, авторът ни поднася коя от коя по-омагьосващи истории. И всяка е заредена с изненади и разчупва познатите клишета. Приказите преливат една в друга, точно както приказките на Шехерезада, и така удоволствието от четенето им е още по-голямо.

Книги, подобни на "Приказки на народите"

Яма
-5%

Яма

Борис Акунин

21.76 лв.
Ореховият Буда
-5%

Ореховият Буда

Борис Акунин

21.80 лв.
Адвокат на демона. Страшна повест
-5%

Адвокат на демона. Страшна повест

Борис Акунин

15.15 лв.
Седмицата на Триокия
-5%

Седмицата на Триокия

Борис Акунин

18.95 лв.
Просто Маса
-5%

Просто Маса

Борис Акунин

20.81 лв.

Други книги от Борис Акунин

Коментари за "Приказки на народите"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах