Абонамент за бюлетин
111 рецепти около света

111 рецепти около света

ISBN: 9548435179
Издател: Импулс
Издадена: 2012
Брой страници: 252
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 19.50x25.00
Корична цена: 19.90 лв.
Цена: 19.90 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Домакинство и хоби, Кулинария
Луксозното издание е събрало рецепти от цял свят, сред тях са кулинарни шедьоври, приготвяни в някои от най-известните ресторанти в света като Kronenhalle в Цюрих, където предлагат специалитета охлюви по Бургундски. Чести посетители в него са Катрин Деньов, Питър Устинов, Джордж Буш и Борис Бекер.
За първи път в книга българката включва рецепти от парижкия ресторант CHEZ L'AMI LOUIS, който съществува от 1924 година. Той е предпочитано място за Бил Клинтън, Жак Ширак и Ален Делон.
Петя Петкова остава вярна и на българската кухня. Тя предлага и рецепти, научени от баба й. Всички кулинарни предизвикателства г-жа Петкова лично изпробва в кухнята си в Давос, където живее от 15 години.
Най-дългото готвене на Петя Петкова траело 9 часа без прекъсване. Приготвила индийско меню за 12 човека, като според индийската традиция сготвила всичко предварително и го сервирала едновременно на масата. Помислила за всеки вкус – от традиционния до пикантния. И за усърдието си получила признанието "Ти си най-добрата домакиня!", изречено от устата на една италианка, представителка на нация, която по определение се счита за властелин на кухнята.
Затова "111 рецепти около света" на Петя Петкова е различна готварска книга. Написана е от една истинска домакиня, която просто обича да готви "за определен кръг хора, за уюта, за приказката и атмосферата."
Всяка една от рецептите, представени в нея, е приготвяна и изпробвана многократно и нито една от тях не е "сглобена" специално за да запълни страница от тази книга.
У дома Петя готви всеки ден. Затова и рецептите в тази книга са рецептите на нейното ежедневие. С подправките, съчетанията, малките хитрости, пробите и грешките, които всеки кулинарен любител прави, докато свещенодейства с храната.
Кулинарната книга е специална и заради още нещо. Тя е плод на почти три години обмисляне, преработване, пробване и допълване на рецептите, като дори всяка снимка на готовите ястия е направена лично от самата Петя. Без монтажи и фотографски трикове.
Кулинарният талант на Петя Петкова не остава скрит за швейцарските и германски медии. Българката се появява със свои рецепти на страниците на авторитетните вестници Blick и Bild. До края на годината се очаква немско и английско издание на книгата "111 рецепти около света".

Книги, подобни на "111 рецепти около света"

100+ рецепти за паста, лазаня и ризото

100+ рецепти за паста, лазаня и ризото

Любомир Симеонов

24.95 лв.
100+ рецепти за пици и фокачи

100+ рецепти за пици и фокачи

Любомир Симеонов

24.95 лв.
100+ рецепти за италиански десерти и сладкиши

100+ рецепти за италиански десерти и сладкиши

Любомир Симеонов

24.95 лв.
202 неустоими рецепти за хляб

202 неустоими рецепти за хляб

Анна Шагасян

29.00 лв.
303 неустоими Еър Фрайър рецепти

303 неустоими Еър Фрайър рецепти

Анна Шагасян

19.00 лв.

Други книги от Петя Петкова

Коментари за "111 рецепти около света"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах