Абонамент за бюлетин
Солон рече
-10%

Солон рече

ISBN: 9789545169250
Издател: Летера
Издадена: 2011
Брой страници: 276
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 10.80 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза
Античната мъдрост, поднесена в едно модерно повествование!

"Смешни, тъжни, мрачни, жалки и нечистоплътни парчетии (абе, всичко си е в едно – въпрос на възприятие) из живота на неколцина тъпанари и една, дето се мисли за кучка. Което никак не и пречи да е тъпанарка, че и в повече от другите. Има и един, който никак не е тъпанар, само дето е най-простият от всички. В смисъл, че тъпанарите и кучката са образовани – всеки донякъде и според силиците си, а той никак. И за още две кучки става дума, но на тях само задниците им се мяркат из романа, тъй че не си струва да се говори за тях. Не само за задниците им. Изобщо. То и за останалите не си струва да се говори, но няма как. След като животът е населен с хора и всички те шляпат през лайната на живота, налага се."
Йордан Иванчев

Йордан Иванчев (р. 1949 г., Бургас) е един от най-талант¬ливите съвременни български белетристи. Получава международна известност с романа си „Цветовете на ужаса“, с изключителен успех в Холандия с над 5000 продадени екземпляра и близо 200 представления по драматизацията му. Автор е на разкази, повести и романи – „Навикът да живееш“, „Млади и добре опаковани“, „Красив като смъртта“ и др. Романът му „Семейни подробности от края на седмицата“ е преведен на руски и чешки език. Негови са сценариите на игралния филм „Съдията“, както и на редица детски анимационни филми.

"Чрез колоритни художествени индивидуалности Йордан Иванчев задава обобщен вариант на продължаващото нашенско „живеене по ръба”...Един художествен свят, в който човек е разломен, похабен и отдавна непринадлежащ на себе си."
Здравко Дечев

Книги, подобни на "Солон рече"

Цветовете на ужаса
-10%

Цветовете на ужаса

Йордан Иванчев

7.20 лв.
Добруджанският феникс

Добруджанският феникс

Стефка Станчева

23.50 лв.
Живот като на кино
-5%

Живот като на кино

Юлия Годумова

18.53 лв.
Пред иконостаса на щастливеца
-10%

Пред иконостаса на щастливеца

Бойко Беленски

15.30 лв.
Човекът от последния вагон

Човекът от последния вагон

Марта Радева

18.00 лв.

Други книги от Йордан Иванчев

Коментари за "Солон рече"
Eмилия - 28/10/2013
Антична мъдрост, поднесена в един модерен свят с доза цинизъм, характерна за Ф. Бегбеде.Всички уроци и персонажи са трудни за възприемане, но накрая ти стават симпатични, макар и не това да е целта им. Привързваш се, ужасяваш се, тръгваш си, а накрая отново се връщаш към книгата, защото няма как да не я довършиш. Накрая си категоричен : „Не, нищо от прочетеното няма връзка с реални лица и събития. Тези тъжни, мрачни и вулгарни образи, шляпащи из живота без мечти и висши идеали и ценности по никакъв начин не се доближават до действителността.“
Дали?

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах