Абонамент за бюлетин
Сама

Сама

ISBN: 9786197535280
Издадена: 2021
Брой страници: 224
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Македонска
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 12.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Роман от най-популярния македонски писател, пишещ за млади читатели. Харесван и от младите, и от възрастните читатели, Горян Петревски е писател, който добре знае как да отгатне тайните на тийнейджърите и да разкаже за чувствата им, както и да върне в младостта тези, които вече принадлежат към света на възрастните.

Романът „Сама“ е едно от най-добрите постижения на Горян Петревски. Изпълнен с емоция и сантимент, той разказва за търсенето на красивото и възвишеното, за израстването и любовта. В него е отразено ежедневието на младия човек, сблъсъка му с лицемерието, злото, измамата, дрогата.

Теодора има изключително успешна спортна кариера като каратист и с лекота печели всички състезания, което я превръща в знаменитост. Но тя е самотна и страни от момчетата. Причината е, че още не е преживяла травмата, нанесена й преди няколко години. Неин съученик се е опитал да я изнасили, а след това пуска сред приятелите си и в училище слуха, че тя е лесно момиче. Като не успява да пребори слуховете, Теодора се премества в друго училище. Запалва се по каратето и с много хъс винаги печели победи. А истината е, че всеки път тя си представя, че противникът й е младежът, който се е опитал да я изнасили, или неговите приятели. Сега те са се превърнали в главните наркодилъри в града. Сблъсъкът й с тях е неизбежен. Но така момичето би рискувало перспективната си спортна кариера, защото не бива да прилага бойните си умения в живота.

Самотна и затворила се в себе си, Теодора започва да си чати под никнейма Сама с непознатия Пророк. Неусетно двамата се сближават и тя постепенно се влюбва в него. Кой е Пророка? Най-добрият й приятел в училище? Съседът й, който е гениален, световно признат пианист? Или някой непознат, решил да се възползва от момичето?

Ще си отмъсти ли Теодора за травмите, причинени й от младежите, превърнали се в градските наркодилъри? Ще рискува ли за това голямата си спортна кариера, която би я отвела на европейския подиум? Кой е тайнственият Пророк?

Книги, подобни на "Сама"

Другата Марта
-10%

Другата Марта

Горян Петревски

13.50 лв.
Марта
-10%

Марта

Горян Петревски

10.80 лв.
Неразделните

Неразделните

Симон дьо Бовоар

20.00 лв.
И заживели вечно нещастни

И заживели вечно нещастни

Стефани Гарбър

25.00 лв.
Неразделните

Неразделните

Ървин Д. Ялом

26.00 лв.

Други книги от Горян Петревски

Коментари за "Сама"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах