Абонамент за бюлетин
Марта
-10%

Марта

ISBN: 9786192350987
Издател: Изида
Издадена: 2021
Брой страници: 224
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Македонска
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 10.80 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
„Марта“ е най-четеният роман от младите читатели в Северна Македония и има 21 издания досега. Това е книга за първата любов, за сблъсъка на непорочността и доверието с измамата и манипулацията, за събирането на опит по най-драматичния и болезнен начин. Но това е и книга, която утвърждава доброто и красивото, истинското и чистото.

Марта е най-красивото момиче в училището. Тя е дете, родено без брак, но от любов. Заради гордостта си майка й не е казала на баща й, че чака дете, когато пътищата им са се разделили. Затова Марта е израснала само с нея, без да познава баща си, който не подозира за съществуването й. Тайната й мечта е да научи кой е той и да се запознае с него.

Най-добрият й приятел е нейният скромен, талантлив и мил съученик Борко, който е силно привързан към нея, като тази привързаност прераства в много по-силно чувство. В продължение на седем години той винаги е бил до нея. Сега има идея и как може тя да открие баща си.

Марта става обект на внимание на доста по-големия Витан, наричан Витяза, който с приятелите си мотористи постоянно оглася квартала с рева на мотора си и привлича вниманието на всички момичета. Той има план как да спечели Марта, като инсценира с приятелите си нападение над нея, от което я „спасява“ и така печели доверието й.

Стига се обаче до драматичен сблъсък, при който всички маски падат, а животът на Марта се оказва в опасност.

Ще открие ли Марта кой е баща й? Ще проумее ли тя, докато не е станало твърде късно, кое момче я оплита в измами и кое истински я обича?

Писателят разказва просто и ясно, на езика на младите хора и в съответствие с жизнения им опит.

С лъжа, лицемерие, зло, измама, алкохол и дрога се сблъскват героите на Горян Петревски. Но така изстрадват, откриват и разбират какво е любов, достойнство, честност и сила на духа. Преодолявайки трудностите и изпитанията, тези герои порастват и се превръщат в зрели хора.

Именно в това е тайната на успеха на романите на Горян Петревски. Младите читатели по емоционален начин и посредством литературата придобиват познание за живота. Възрастните пък с носталгия се пренасят чрез тези романи в младостта си, съпреживявайки отново забравени емоции и случки.

Книги, подобни на "Марта"

Другата Марта
-10%

Другата Марта

Горян Петревски

13.50 лв.
Сама

Сама

Горян Петревски

12.00 лв.
Бал във Версай

Бал във Версай

Даниел Стийл

19.99 лв.
Сингулярност

Сингулярност

Балсам Карам

18.00 лв.
Бисери на мъдростта

Бисери на мъдростта

Огняна Иванова

19.90 лв.

Други книги от Горян Петревски

Коментари за "Марта"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах