Абонамент за бюлетин
Руски гамбит. Военновременни бележки
-10%

Руски гамбит. Военновременни бележки

ISBN: 9786197624212
Издател: Атеа Букс
Издадена: 2022
Брой страници: 102
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 10.80 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Политика, публицистика, медии, Политика, Публицистика
Възникват ситуации, за които разузнаванията не успяват навреме да запалят червения сигнал. Фактът, че се стигна до война между два братски народа, говори, че разузнаването не успя да реши задачите си и да я предотврати. Къде отиде анализът от мюнхенската среща? Защо се внушава, че само Русия не спазва споразуменията? Ако се направи анализ на историята от битката на Александър Невски с шведите върху замръзналото Чудско езеро през 1242 г., на войната с Наполеон, Първата и Втората световна война, та до наши дни, ще стане ясно, че много неща можеха да се предскажат. Защо разузнавателните служби и правителствата забравиха репликата на Путин: За какво ни е свят без Русия?. Защо никой не го взе предвид в прогнозите за развитието след това? Или все пак го е имало в докладите на разузнаванията, но държавните ръководства са отказали за пореден път да приемат фактите. Всичко това говори за тотален срив в професионализма. И както става обикновено, и руското, и американското разузнаване ще трябва да плащат. И сигурно го заслужават, защото по много оценки и двете разузнавания силно са се политизирали. Обективният анализ липсва и е скроен според очакванията на шефовете.

Написаното в книгата от автора е търсене на отговора на актуалния в момента тревожен въпрос за отношенията ни с Русия, за последствията от войната и то не е плод на конюнктурната му ориентация, а е израз на разума над чувствата, на опита да се прогледне далеч над хоризонта на сегашните тъжни събития, когато ще се търсят нови допирни точки и перспективи.

Ген. Тодор Бояджиев

-------------------
С творчеството си Павлин Павлов се харесва на немалко читатели, а други го отминават с мълчание, ако не и с неприязън. Професионално подкован в битието си на дългогодишен служител на специалните служби и тихия фронт, авторът се разполага в атмосферата, която познава много добре, а поривите към моралното съживяване на човека му дават импулс да повярва и в онова: Думите отлитат, написаното остава.

Препоръчваме критичен поглед към съдържанието на тази книга, предвид възможността част от него да е създадено с политически и пропагандни цели.

Книги, подобни на "Руски гамбит. Военновременни бележки"

Путин, войната и ние
-10%

Путин, войната и ние

Огнян Стефанов

19.80 лв.
Епохата на автократите
-10%

Епохата на автократите

Гидиън Рахман

17.91 лв.
Украйна - Русия. Мисловна карта на двубоя
-10%

Украйна - Русия. Мисловна карта на двубоя

Мишел Фуше

10.80 лв.
Руско-украинската война
-10%

Руско-украинската война

Серхий Плохий

35.10 лв.
Европа: Краят на играта
-10%

Европа: Краят на играта

Улрике Геро, Хауке Риц

13.50 лв.

Други книги от Павлин Павлов

Коментари за "Руски гамбит. Военновременни бележки"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах