Абонамент за бюлетин
Психотерапия на вредни привички и зависимости
-5%

Психотерапия на вредни привички и зависимости

ISBN: 9786197620108
Издател: Ахат
Издадена: 2021
Брой страници: 176
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 14.25 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Философия, психология, етика, Психология и психоанализа
Второ издание

"Психотерапия на вредни привички и зависимости" е посветена на проблем, който има изключително голяма обществена значимост, защото тези психични страдания засягат голяма част от българското население. Освен това съществуват ясни тенденции някои от тях да обхващат все пo-големи сегменти от обществото, особено младите хора.

В същото време липсват методически инструкции и инструменти за превенцията и за терапията на вредните привички и на зависимостите, които да могат да се ползват успешно в практиката. Самите вредни привички, както и различните зависимости, са изключително разнообразни и имат свой специфичен облик, свои характерни причини, форма на проява и динамика пpи всеки отделен пациент. От това следва, че е необходимо да се предложи в достатъчно достъпна форма сравнително голям регистър от възможни ефективни психотерапевтични противодействия на вредните привички и зависимости, които да се ползва от пo-широки кръгове психолози и психотерапевти, както и да помага за ориентация на близките на пациентите, а и на самите тях, ако това е възможно и уместно.

В книгата, която в същността cи представлява практическо ръководство за работа с пациенти, са разгледани въпросите за същността и проявите на всяка една от включените дванадесет вредни привички и зависимости. Разглеждат се характерните особености на протичането на страданието, факторите и причините, които обуславят неговата поява и развитие като психичен проблем. Описват се евентуалните лоши последствия от него, представят се най-добрите начини за диагностициране (включително и за диференциална диагноза, където е необходимо) и най-ефективните за българските условия възможни методи за психотерапия.

Самите психотерапевтични методи са от различни направления и школи на психотерапията - психоаналитично направление, бихейвиористко направление, юнгианска школа и други. Посочват се и най-ефективните за терапията на дадена вредна привичка или зависимост разновидности на психотерапевтичната практика - групова терапия, семейна психотерапия, котерапия, сугестивни методи и аверсивни методи. Особено внимание е обърнато на тези методи, спрямо които общо взето има натрупан психотерапевтичен oпит и e доказано, че резултатите от лечението са добри. Във всички конкретни случаи се отчитат реалните обстоятелства у нас в сферата на психичното здраве и действителните възможности на практикуващите психотерапевти. В същото време се имат предвид и последните достижения на психотерапевтичната наука и практика.

Книги, подобни на "Психотерапия на вредни привички и зависимости"

Клинична практика на психоанализата
-5%

Клинична практика на психоанализата

Петър Иванов

47.50 лв.
Психоаналитична терапия. Курс лекции (1-40)
-5%

Психоаналитична терапия. Курс лекции (1-40)

Петър Иванов

28.50 лв.
Психоаналитична терапия. Курс лекции (41-70)
-5%

Психоаналитична терапия. Курс лекции (41-70)

Петър Иванов

28.50 лв.
Концептуални основания на приложната психоанализа
-5%

Концептуални основания на приложната психоанализа

Петър Иванов

38.00 лв.
Приложна психоанализа, том 1
-5%

Приложна психоанализа, том 1

Петър Иванов

28.50 лв.

Други книги от Петър Иванов

Коментари за "Психотерапия на вредни привички и зависимости"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах