Абонамент за бюлетин
Проблемът с емпатията
-10%

Проблемът с емпатията

ISBN: 9786197316131
Издател: Гнездото
Издадена: 2017
Брой страници: 408
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.50x21.00
Корична цена: 16.90 лв.
Цена: 15.21 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Рано или късно всички се изправяме пред въпроса: Това ли е животът, който си струва да живея?

Два свята. Светът на ултрабогатите и светът на обикновените хора. Еднитепротестират в двора на катедралата „Свети Павел“, а другите ги наблюдават от върха на стъклените кули в Лондонското сити. 1 процент жонглират с политическите и финансови проблеми на света и решават съдбата наостаналите 99 процента – хората, за които остават трохите и социалнотонапрежение от световната финансова криза.

Могат ли да се срещнат тези два толкова различни свята? С провокативния и топъл глас на романа „Проблемът с емпатията“ Гавин Екстенс ни кани в тези два свята ни разказва една затрогваща и увлекателна история на живота в 21 век.

Гейбриъл Вон има всичко, което един 32-годишен мъж може да желае. Дяволски красив и неимоверно богат, мениджър на мултимилиарден хеджфонд, Гейбриълпринадлежи към онзи 1 процент, който управлява паритена света. А останалите 99 процента за него са нищожни и глупави хора.

Проправяйки си път от средната класа до най-високите етажи на финансовата върхушка в Лондон, той се превръща в арогантен, безсърдечен и циничен егоист, за коготочувствата и проблемите на другите нямат никакво значение. Между него ибаща му има емоционална пропаст, а в живота му има място единствено за12-часов работен ден, кратки срещи с луксозни проститутки и любимотому ферари.

Но един ден приказният живот на Гейбриъл е помрачен от „дребно неудобство“ – мозъчен тумор, който разбърква съставките на сложния коктейл от емоции в главата му. Млада и „невзрачна“ цигуларка се изпречвана пътя му и егоцентричният милионер се чувства странно привлечен отнейната музика. И от нея.

Какво се случва с него? Защо изведнъж започва да забелязва другите ида се вълнува от съдбата им? Ще успее ли да компенсира поне малко последствиятаот предишния си начин на живот? Възможно ли е и той да имадуша, която да се опита да откупи от жестокия и примамлив свят на парите? Твърде късно ли е да промени живота си?
Отговорът е някъде там, в сърцето на всеки човек. Защото рано или късновсички се изправяме пред въпроса: Това ли е животът, който си струва даживея?

„С типичното си остроумие и сърдечност Гавин Екстенс хвърля светлина върху една от най-трудните и тежки теми на нашето съвремие.” Съндей Експрес
„Роман, който ще се запечата в съзнанието ви.” Джаспър Форд, автор
„Бях омагьосан. Не можах да я оставя, докато не затворих и последната страница.” Литературният клуб на Саймън Майо

---------------------
Младият английски писател Гавин Екстенс е автор на два предишни романа. Дебютът му, The Universe versus Alex Woods, е сред най-обсъжданите романи на 2013 г. и с него той печели няколко награди, сред които са Награда на писателската гилдия за най-добра книга и наградата „Уейвъртън”, а също е номиниран в краткия списък за наградата „Дезмънд Елиът”. Вторият му роман, The Mirror World of Melody Black, също печели одобрението и на публиката, и на критиката, и е избран за любима книга на Литературния клуб на Би Би Си Радио 2. „Проблемът с емпатията” е неговият трети роман, който излиза през 2016 г., и е първият издаден у нас. Гавин живее в Шефилд със съпругата си, децата си и една котка.

Книги, подобни на "Проблемът с емпатията"

Вселената срещу Алекс Удс
-10%

Вселената срещу Алекс Удс

Гавин Екстенс

15.21 лв.
Нощен ферибот за Танжер

Нощен ферибот за Танжер

Кевин Бари

22.80 лв.
Буря над Тъкачната вила

Буря над Тъкачната вила

Ане Якобс

24.50 лв.
Поща за госпожа Бромли

Поща за госпожа Бромли

Стефан Брайс

26.80 лв.
Другата госпожица Бриджъртън

Другата госпожица Бриджъртън

Джулия Куин

17.90 лв.

Други книги от Гавин Екстенс

Коментари за "Проблемът с емпатията"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах