Абонамент за бюлетин
Вселената срещу Алекс Удс
-10%

Вселената срещу Алекс Удс

ISBN: 9786197316254
Издател: Гнездото
Издадена: 2019
Брой страници: 400
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 16.90 лв.
Цена: 15.21 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Един великолепен роман от автора на „Проблемът с емпатията“!
„Вселената срещу Алекс Удс“ е историята на едно необикновено приятелство.
История за онези невидими и неочаквани нишки на съдбата, които свързват всичко и всички във Вселената.

Алекс Удс знае, че Вселената е едновременно изключително подредена и съвършено хаотична, че всеки момент от живота е и край, и ново начало. И че съществува вероятност да се случат дори най-невероятните събития – като това да те удари метеорит и да оцелееш.

Когато е на 10 години, Алекс е ударен от метеорит, който освен че оставя белег и мозъчна травма на момчето, предопределя необичайното му бъдеще. Но Алекс се чувства избран, а не ощетен от съдбата.

Син на ясновидка, педантичен и странен, удобна мишена за местните хулигани, Алекс не може да се похвали с щастливо детство. Но целият му живот се променя, когато среща своенравния и саможив вдовец господин Питърсън и открива в негово лице безценен приятел. Старецът, ветеран от войната във Виетнам, го научава на една проста истина: всеки човек има един-единствен шанс в живота си и е длъжен да не го пропилява.

Затова, когато 17-годишният Алекс е спрян на митницата в Доувър с плик марихуана и погребална урна в колата, а цялата общественост се надига срещу него, той е напълно спокоен. Защото е абсолютно сигурен, че е постъпил правилно.

Гавин Екстенс разказва една страхотна история, едновременно забавна и тъжна, която показва как едно дете със странна съдба и трудно детство може да се превърне в прекрасен и стойностен човек, благодарение на хората и обстоятелствата, които се изпречват на пътя му.

Авторът поставя редица въпроси, над които ще продължите да мислите и след като затворите последната страница: за живота и смъртта, за свободната воля, за обществените табута и лицемерието на съвременния свят, за правото на всеки човек да взема решения за собствения си живот и да бъде различен. И за онези невидими и неочаквани нишки на съдбата, които свързват всичко и всички във Вселената.

Роман, който ще промени отношението ви към живота и към смъртта.

-------------------
Младият английски писател Гавин Екстенс е познат на българските читатели с великолепния роман „Проблемът с емпатията”. Дебютният му роман „Вселената срещу Алекс Удс“ е сред най-обсъжданите книги на 2013 г. и с него авторът печели няколко награди, сред които Награда на писателската гилдия за най-добра книга и наградата „Уейвъртън”. Вторият му роман е избран за любима книга на Литературния клуб на Би Би Си Радио 2. Гавин живее в Шефилд, заедно със съпругата и децата си.

Книги, подобни на "Вселената срещу Алекс Удс"

Проблемът с емпатията
-10%

Проблемът с емпатията

Гавин Екстенс

15.21 лв.
Неразделните

Неразделните

Симон дьо Бовоар

20.00 лв.
И заживели вечно нещастни

И заживели вечно нещастни

Стефани Гарбър

25.00 лв.
Неразделните

Неразделните

Ървин Д. Ялом

26.00 лв.
Любов, или нещо такова

Любов, или нещо такова

Тересе Тунген

22.00 лв.

Други книги от Гавин Екстенс

Коментари за "Вселената срещу Алекс Удс"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах