Абонамент за бюлетин
Призрачни войни: тайната история на ЦРУ, Афганистан и Бен Ладен от Съветската инвазия до 10 септември 2001г.

Призрачни войни: тайната история на ЦРУ, Афганистан и Бен Ладен от Съветската инвазия до 10 септември 2001г.

ISBN: 097375351X
Издадена: 2006
Брой страници: 856
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 15.50x23.50
Корична цена: 17.00 лв.
Цена: 17.00 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Политика
"Призрачни войни" на Стив Кол е образец за истинска, дълбоко аналитична, оперираща с огромен масив от факти и множество гледни точки, разследваща журналистика. Обект на нейното внимание е това съвременно зло, с което демократичният свят никога досега не се е сблъсквал – фанатизираните призраци на религиозния тероризъм, които за разлика от своите предшественици, не желаят просто да се афишират пред света, нито да водят преговори, нито да постигнат някакви цели, различни от физическото унищожение на колкото се може повече хора, без значение дали са виновни или не, какъв е техният пол, възраст, националност и дори религиозна принадлежност.
Тази книга е пътеводител през политическото бездарие, мисловната леност, късогледството, властовите боричкания и отсъствието на прозорливост да осъзнаеш процесите и да видиш как зад умиращото зло на комунизма се заражда един друг, много по-опасен, невидим враг, довел до трагедията от 11 септември и всички последвали атентати. В същото време тя е и изпълнен с тъга разказ за трудностите на едно общество, основано на законноста, хуманизма и безбройните цивилизационни условности, които го възпират да използва бруталните методи на една необременена от морал и човешки задръжки сила, каквато е “Ал Кайда”. Как възниква тази организация, как страни като Саудитска Арабия, ОАЕ и Пакистан допринасят за нейното обособяване и израстване, как лидерът й Осама бен Ладен успява да избегне възмездието и каква е ролята на преекспонираната от жадните за сензация средства за масова информация афера с Моника Люински за това? На всички тези и още много съдбоносни за човечеството въпроси дава своя деликатен, загрижен и същевременно безкрайно откровен и смел отговор авторът на този невероятен документален паноптикум.

Книги, подобни на "Призрачни войни: тайната история на ЦРУ, Афганистан и Бен Ладен от Съветската инвазия до 10 септември 2001г."

Господарите на овалния кабинет
-10%

Господарите на овалния кабинет

Кевин Скот

19.71 лв.
Технология на унищожението
-5%

Технология на унищожението

Емил Йотовски

16.06 лв.
Путин, войната и ние
-10%

Путин, войната и ние

Огнян Стефанов

19.80 лв.
Епохата на автократите
-10%

Епохата на автократите

Гидиън Рахман

17.91 лв.
Мафията на жълтите павета
-5%

Мафията на жълтите павета

Калин Тодоров

12.35 лв.

Други книги от Стив Кол

Коментари за "Призрачни войни: тайната история на ЦРУ, Афганистан и Бен Ладен от Съветската инвазия до 10 септември 2001г."
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах