Абонамент за бюлетин
Прегръдката на Амазония
-10%

Прегръдката на Амазония

ISBN: 9786191952632
Издател: Книгомания
Издадена: 2020
Брой страници: 480
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 27.90 лв.
Цена: 25.11 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Преводна литература, Спорт и туризъм, Туризъм и пътеводители, Биографична литература
Филип Лхамсурен живее, за да пътува. В биографията си на изследовател записва три големи експедиции, отвеждащи го в най-дивите територии на планетата. Първото му голямо пътуване е на изток към монголските му корени, след него прекосява десет хиляди километра до Памир, а през 2015 година се отправя към необятната Амазония. Преживял детските си години в бежански лагер и интернат, обучавал се в редиците на Френския чуждестранен легион, така неговият живот е белязан да странства сам и далеч от утъпканите пътища на света и да разказва за тях в книгите си „Душата на човека“ и „Забравените пътища“. Стилът му е жив, див, проницателен, а любовта към природата го води до прозрения, които съвременният човек има огромна нужда да осъзнае.

„Животът не изисква да бъдеш последователен, търпелив, стремителен; животът изисква да осъзнаваш последствията на всеки свой избор.“

„Амазонската джунгла буквално ме погълна. Стъпките, които оставях след себе си, изчезваха за секунди в гъстата растителност. В безбройните потоци откривах пределите на собствената си устойчивост. Под вечната сянка на дърветатa изпитвах неудържим страх и дълбока тъга, детско любопитство и опияняващо възхищение, срещах и лице в лице унищожаването на нашия свят.

Тази експедиция ми отне пет години, няколко пъти щях да загина в джунглата. Нараних любимите си хора, открих приятелства, опитаха се да ме убият, изживях всичко сам, но не бях самотен. В основата на всяко мое действие стоеше връзката с Природата. Връзка, която днес е в огромна опасност, защото човечеството не изпитва отговорност към земните си корени.”

Книги, подобни на "Прегръдката на Амазония"

Южната стена на Анапурна
-10%

Южната стена на Анапурна

Крис Бонингтън

17.10 лв.
Пеша по поречието на Нил
-10%

Пеша по поречието на Нил

Левисън Уд

18.90 лв.
Ще се видим на пиацата

Ще се видим на пиацата

Франсис Мейс

17.95 лв.
Свирепа арена
-10%

Свирепа арена

Джо Таскър

17.10 лв.
Роден да оцелява
-10%

Роден да оцелява

Беър Грилс

22.50 лв.

Други книги от Филип Лхамсурен

Коментари за "Прегръдката на Амазония"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах