Абонамент за бюлетин
Свирепа арена
-10%

Свирепа арена

ISBN: 9786197300710
Издател: Вакон
Издадена: 2019
Брой страници: 244
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 19.00 лв.
Цена: 17.10 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Преводна литература, Спорт и туризъм, Туризъм и пътеводители, Биографична литература
Трогателно, вълнуващо и вдъхновяващо четиво за духа на приключенството, който вечно търси нови катерачни предизвикателства, нови проблеми за решаване и трудности за преодоляване. Защото най-важно не е достигането на върха, а пътят до него.

„Свирепа арена“ на Джо Таскър се е превърнала в настолна книга за поколения алпинисти, планинари, авантюристи и любители на природата. Тя е невероятен разказ, увличащ във вихъра си дори и тези, които не са изкушени от планината.

Джо Таскър е един от най-изявените британски алпинисти, специалист в катеренето с минимално количество екипировка. „Свирепа арена“ разказва за участието на автора в първото зимно изкачване от британци на северната стена на Айгер, за стъпването на Дунагири, за покоряването на западната стена на Чангабанг с Питър Бордман (считано за невъзможно по онова време), за първото изкачване по северния гребен на Кангчендзьонга, както и за двата неуспешни опита да стъпи на К2 – втория по височина връх на планетата. Това е история за всеотдайната решителност, силата и куража да следваш една цел, чиято стойност и привлекателност често са правопропорционални на риска, който трябва да поемеш и който много често изважда най-доброто у теб. Това е също разказ за напрежението и стреса от това да живееш в постоянно състояние на тревожност за дълги периоди от време, нерядко прекъсвани от кратки епизоди на ужас – всичко това често в компанията на един-единствен човек.

Книги, подобни на "Свирепа арена"

Южната стена на Анапурна
-10%

Южната стена на Анапурна

Крис Бонингтън

17.10 лв.
Пеша по поречието на Нил
-10%

Пеша по поречието на Нил

Левисън Уд

18.90 лв.
Ще се видим на пиацата

Ще се видим на пиацата

Франсис Мейс

17.95 лв.
Прегръдката на Амазония
-10%

Прегръдката на Амазония

Филип Лхамсурен

25.11 лв.
Роден да оцелява
-10%

Роден да оцелява

Беър Грилс

22.50 лв.

Други книги от Джо Таскър

Коментари за "Свирепа арена"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах