Абонамент за бюлетин
Париж, том 1
-5%

Париж, том 1

ISBN: 9789543652808
Издател: Еднорог
Издадена: 2023
Брой страници: 496
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 24.90 лв.
Цена: 23.66 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Исторически
Град на любовта. Град на мечтите. Град на светлината. Град на светци и грешници, на бележити учени и творци. Толкова много са определенията за Париж, не просто столица на Франция, а нерядко и пулсиращото сърце на света.

Пренасяйки ни напред и назад във времето, от Средновековието до студентските вълнения от 1968, епичната история смесва триумфи и трагедии, влюбвания, загуби и предателства, бурни страсти и дълбоко скрити тайни. Припомняме си известни събития и срещаме легендарни личности, но най-вече вдъхваме атмосферата на този величествен град, като го кръстосваме от Монмартър до Айфеловата кула и скитаме по безкрайните му булеварди.

Разказът изобилства със сюжетни линии: от построяването на Нотр Дам и края на могъщите тамплиери до прогонването на евреите; от времената на героичната Жана д'Арк до лукавия кардинал Ришельо и кървавия конфликт между католици и хугеноти; от бляскавия двор на Версай до ужасите по време на Френската революция; от разцвета на импресионистите до срамната афера Драйфус. Поради огромния обем на книгата, тя излиза у нас в два тома, като първият приключва именно със страстите, пламнали около аферата Драйфус.

Романът е резултат от щателните проучвания на Едуард Ръдърфърд, който описва в детайли историята на Париж, всички сътресения и нововъведения, израстването и разширяването на града. Разхождаме се по улиците и прочутите булеварди, попадаме в дворците и катедралите, докосваме се до забележителности и до векове културно наследство. Не може да си представим величието на Париж, представено по по-впечатляващ и очарователен начин. Ако още не сте се влюбили в него, след тази книга задължително ще обикнете този омагьосващ град, както и жителите му, отстояващи френски идеали за свобода, равенство и братство.

„Фантастичен роман... величествен и завладяващ като самия Париж.“
Historical Novels Review

„Както Париж, вечният Град на светлината, така и Ръдърфърд, безспорният майстор на историческите саги за няколко поколения, сияят в този разкошен епос.“
Booklist

Книги, подобни на "Париж, том 1"

Ню Йорк, том 1
-5%

Ню Йорк, том 1

Едуард Ръдърфърд

28.41 лв.
Лондон, том 2
-5%

Лондон, том 2

Едуард Ръдърфърд

31.35 лв.
Париж, том 2
-5%

Париж, том 2

Едуард Ръдърфърд

26.51 лв.
Лондон, том 1
-5%

Лондон, том 1

Едуард Ръдърфърд

26.51 лв.
Царина

Царина

Елън Алпстен

25.00 лв.

Други книги от Едуард Ръдърфърд

Коментари за "Париж, том 1"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах