Абонамент за бюлетин
Няма далечни места

Няма далечни места

ISBN: 9786197535327
Издадена: 2022
Брой страници: 288
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 17.00 лв.
Цена: 17.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Двама мъже трябва да спасят ренесансови шедьоври сред вихъра на Втората световна война в романа на Франко Фаджани, който превръща магическото очарование на Италия в литературен шедьовър.

Април 1944 г. Професор Филипо Кавалканти е изпратен от Рим в Южен Тирол, за да провери пратка с произведения на изкуството, която ще отпътува за Германия. Професорът е обран, но скоро отново се натъква на крадеца – Куинтино, беден младеж, заточен в Южен Тирол и принуден да работи като автомонтьор за германците. Заради несигурната ситуация в страната и опасността, която ги заплашва, те решават да избягат заедно и да върнат обратно в Рим произведенията на изкуството, сред които има картини на велики ренесансови художници.

Недоверието между двамата толкова различни мъже бавно прераства в уважение, когато практическите умения на Куинтино и мъдростта на Кавалканти им помагат да оцелеят при сблъсъка с фашисти, престъпници и партизани. Но дори и в Рим ценният товар не е в безопасност…

Красивите италиански пейзажи, събудени от идването на пролетта, и реалните исторически факти, свързани със заграбването на културни ценности от германците, са фонът на тази вълнуваща история за стойността на приятелството. „Деликатен и дълбок роман с размисли върху големите проблеми на човешкото съществуване.“ – Такава е оценката на литературния критик Луиджи Рипамонти за Corriere della Sera.

Носител на няколко литературни награди, Франко Фаджани е създал истински шедьовър, който е стаил в себе си магията на Италия. Фаджани живее в Милано. Работил е като репортер в най-горещите райони на света. С романа си „Поддържането на сетивата“ (Fazi Editore, 2018) той не само печели наградите Premio Parco Majella 2018, Premio Letterario Città delle Fiaccole 2018 и Be Kind Award 2019, но става известен и обичан от читателите в Италия. С „Пазителят на Черешовия хълм“ (Fazi Editore, 2019) той спечели наградата на Римските библиотеки за 2019 г. и наградата il Premio Selezione Bancarella за 2020 г. Всичките му книги са публикувани и в Холандия, където получават възторжените оценки едновременно на критиката и публиката.

Книги, подобни на "Няма далечни места"

Неразделните

Неразделните

Симон дьо Бовоар

20.00 лв.
И заживели вечно нещастни

И заживели вечно нещастни

Стефани Гарбър

25.00 лв.
Неразделните

Неразделните

Ървин Д. Ялом

26.00 лв.
Любов, или нещо такова

Любов, или нещо такова

Тересе Тунген

22.00 лв.
Един миг

Един миг

Беки Хънтър

20.90 лв.

Други книги от Франко Фаджани

Коментари за "Няма далечни места"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах