Абонамент за бюлетин
Мусолини. Синът на века
-10%

Мусолини. Синът на века

ISBN: 9789543305230
Издател: Унискорп
Издадена: 2021
Брой страници: 800
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 16.00x23.00
Корична цена: 38.00 лв.
Цена: 34.20 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Исторически
Документалния роман за Дучето от Антонио Скурати

Въпреки че „Мусолини. Синът на века“ е роман, всички събития са исторически документирани или придружени от оригинални източници, затова авторът го определя като „документален роман“. Фактите, за които си мислим, че знаем всичко, веднъж просветлени от таланта на романиста, създават история, която звучи като нечувано и безпрецедентно произведение в италианската литература.

В доклад на главния инспектор по обществената сигурност Джовани Гасти, пролетта на 1919 г., той е описан: „… със силно телосложение, въпреки че страда от сифилис; чувствен мъж; емоционален и импулсивен; сантиментален и това му печели много симпатии, много приятелства; безкористен, щедър; интелигентен, прозорлив, премерен, разсъдлив, добър познавач на хората, на техните качества и недостатъци; склонност към бързи симпатии и антипатии, способен на жертви за приятелите си, упорит във враждата и омразата; смел и дързък, има организационни качества, способен е на бързи решения; изключително амбициозен“. Той е Бенито Мусолини, бивш социалистически лидер, изключен от партията, неуморен политически агитатор, редактор на малък опозиционен вестник.

Действието в книгата (започва на 23 март 1919 г. и завършва на 3 януари 1925 г.) разкрива възхода на Бенито Мусолини на власт в литературна форма. В началото на всяка глава са посочени мястото, датата и персонажът. За да подчертае по-добре историческия му характер, романът е обогатен от повтарящи се източници от времето на добре известни авторитети като Corriere della Sera или документи на публичната администрация. Нищо не е измислено по отношение на драмата: нищо, което Мусолини казва или мисли, или някой от главните герои – Д’Анунцио, Маргерита Сарфати, невероятният Матеоти, за маниите, които го поглъщат – нито за изобилието от скуадристи, ардити, социалисти, анархисти.

Книги, подобни на "Мусолини. Синът на века"

Купената булка

Купената булка

Питър Константин

19.99 лв.
Братята рицари
-5%

Братята рицари

Хенри Райдър Хагард

18.91 лв.
Убийствата на Медичи

Убийствата на Медичи

Дейвид Хюсън

19.95 лв.
Бурята, създадена от нас
-10%

Бурята, създадена от нас

Ванеса Чан

16.20 лв.
Митът Ромел
-10%

Митът Ромел

Морис Реми

22.50 лв.

Други книги от Антонио Скурати

Коментари за "Мусолини. Синът на века"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах