Абонамент за бюлетин
Лямиа
-10%

Лямиа

ISBN: 9786191791415
Издател: Летера
Издадена: 2022
Брой страници: 400
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Турска
Корична цена: 26.00 лв.
Цена: 23.40 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Исторически
"Защо понякога хората не ценят онова, което имат, и пренебрегват истинските си приятели в преследване на безсмислени химери? Какво се случва, когато се сгромолясаш от високо? Могат ли да бъдат загърбени грешките от миналото? Романът представя интригуващо тези проблеми и задълбочено изследва човешката психика. С прекрасен стил и език - ту поетичен, ту безмилостно откровен - повествованието тече като пълноводна река."

Историята на известна актриса, издигнала се от дъното на обществото до неговия хайлайф, но не успяла да се справи с предизвикателствата на живота.

Лямиа - звездата на театъра и киното. Жената, от чиято обувка почитателите пиеха шампанско. Любимка на камерата и публиката. Най-красивата и най-известна актриса на 30-те години, обожавана от мъжете и ненавиждана от жените. Тигрица в леглото. Но дълбока душевна рана в миналото предопределя трагичната развръзка на съдбата ѝ.

Израснала в бедняшко предградие, задушавана от нищета, Лямиа получава невероятния шанс да се издигне в артистичните и светските среди. Упоритостта и талантът я задържат години наред в светлината на прожекторите. Съумява да устои дори в периода на войната и заплахата от нашествие на хитлеристките войски в Турция, докато съдбата не решава друго... Книгата докосва душата и същевременно буди размисли.

От Демет Алтънйелеклиоглу - авторка на хитовата поредица "Султанът на жените", включваща романите: "Хюрем", "Михримах", "Сафие", "Нурбану", "Кьосем", "Джем Султан", "Ибрахим и Хатидже".

-----------------------
Демет Алтънйелеклиоглу е една от най-известните съвременни турски писателки, авторка на поредица от исторически романи. Родена е в Анкара. Завършва политически науки в университета Хаджеттепе. Тя е продуцент и водещ на много радио и телевизионни програми. Демет печели огромна популярност с романа "Хюрем. Московската наложница" - първата книга от поредицата от шест романа "Султанатът на жените, проследяваща превратностите в дворцовия живот на Османската империя и ролята на жените от владетелското семейство в управлението на държавата. Лямия е най-проникновеният и задълбочен роман на Демет Алтънйелеклиоглу.

Книги, подобни на "Лямиа"

Великолепният век: Ибрахим и Хатидже
-10%

Великолепният век: Ибрахим и Хатидже

Демет Алтънйелеклиоглу

18.00 лв.
Царина

Царина

Елън Алпстен

25.00 лв.
Дъщерята на Аушвиц

Дъщерята на Аушвиц

Малкълм Брабант

22.00 лв.
Кралица Марго
-10%

Кралица Марго

Александър Дюма

22.50 лв.
Апокрифният живот на Франциск от Асизи
-10%

Апокрифният живот на Франциск от Асизи

Масимилиано Фели

22.50 лв.

Други книги от Демет Алтънйелеклиоглу

Коментари за "Лямиа"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах