Абонамент за бюлетин
Лилит
-10%

Лилит

ISBN: 9786191790685
Издател: Летера
Издадена: 2020
Брой страници: 224
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 13.50 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза
Главната героиня на Лилит скъсва оковите на конвенционалния семеен живот с помощта на дълбокоеротични писма; писма, в които става дума за нещо повече от секс – а именно за силите и емоциите, които движат съществуването ни. Онова, което започва като писане за удовлетворяване на мъжките сексуални фантазии и косвено преживяване през думите, се превръща в нещо много повече. Симона трябва да направи труден избор, за да осъзнае, че съдбата ù не принад­лежи никому, освен на самата нея.
МАЙКЪЛ СТАЙН, редактор в списание B.O.D.Y.

Диана Петрова с едно рядко и много фино усещане за тъмната (тоест телесната) страна на женските желания навлиза в тая натоварена с предразсъдъци зона. Композиционно романът Лилит е конструиран на два пласта. Първият е изпълнен в социално-реалистичен стил и се отнася до скучнобедния живот на хората от новите специалистки класи. (Общо взето те всички живеят като една колективна Ема Бовари!) Но ето че главната героиня не издържа на скуката и започва да преследва свой колега като го бомбардира анонимно със серия от еротично-порнографски разкази, изпращани по интернет. (Представете си, че се е намерил тайния сексуален дневник на Ема Бовари...) Но какъв е залогът? Взривната смес, която се образува, когато скуката докосва тъмните корени на сексуалното желание, превърнато в сексуално въображение, може да въздига и да срива едновременно. Какво се случва, ще научите, ако прочетете романа.
АНИ ИЛКОВ

Диана Петрова пише живо, интересно, винаги крайно провокативно, без нейната щедра проза да губи от качествата на високата, на истинската белетристика. В Лилит тя разказва сексуалните фантазии на своята героиня, прави го пределно честно и открито и сякаш е на път да еманципира националната ни литература, в която описанието на подобни страсти и видения все още се счита за табу. Убеден съм, че със своя смел сюжет, със запомнящия се образ на главната героиня, но и с художествените си качества тази книга вероятно ще се превърне в един от най-четените бестселъри.
ВЛАДИМИР ЗАРЕВ

-----------------
ДИАНА ПЕТРОВА е автор на бестселъра „Мъдри приказки“ и на първата книга с приказки за осиновени деца в България „Двойната планета“. Тя има два романа – дебютния „Ана“, с който спечели първото място за жена автор в поредицата „Гравитация“ на издателство „Изток-Запад“, и „Синестезия“, който попадна в десетката на конкурса „Нов български роман“ на издателство „Сиела“. „Синестезия“ беше представен и с откъси в литератур­­ните списания „B.O.D.Y“, „Vagabond“ и „Drunken Boat“.

Книги, подобни на "Лилит"

Водната кула
-10%

Водната кула

Диана Петрова

13.50 лв.
Синестезия
-5%

Синестезия

Диана Петрова

12.35 лв.
Ана
-5%

Ана

Диана Петрова

13.21 лв.
Двойната планета - приказки за осиновени и осиновители
-10%

Двойната планета - приказки за осиновени и осиновители

Диана Петрова

10.80 лв.
Нечестивците се жалват пред Конституционния
-10%

Нечестивците се жалват пред Конституционния

Веселин Панайотов

27.00 лв.

Други книги от Диана Петрова

Коментари за "Лилит"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах