Абонамент за бюлетин
Двойната планета - приказки за осиновени и осиновители
-10%

Двойната планета - приказки за осиновени и осиновители

ISBN: 9789545169892
Издател: Летера
Издадена: 2012
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 10.80 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза, Детска литература, Приказки и легенди
В тази книга тъжни случки за големи хора са разказани така, че да бъдат разбрани от малки деца. Теми, които плашат възрастните и за които те предпочитат да не говорят, тук са посрещнати открито и с грижа. Феите и говорещите животни ще обяснят на детето и какво е да се родиш неповикан, и какво е да загубиш отрано майка си, и какво е да се чувстваш не на място в дома, който всъщност е единственият ти дом. Родителите също ще се почувстват по-добре, докато му четат книгата. Защото някой ще е казал на приетото от тях дете думите, които може те самите да не са намерили. Тези думи обаче ще припомнят не само загубата, но и щастливата среща; не само страха, че си ненужен, но и радостта, че си неповторим, достоен за обич и желан.

Трябва ли тези приказки, предназначени „за осиновени и осиновители“, да се четат само от осиновени и осиновители? Едва ли. Приказката си е приказка – чрез съдбата на героите си тя просто ни показва какви неща се случват и как да ги превъзмогваме. Тя подготвя за живота, предупреждава, показва колко трудно се пораства. А от това всеки – бил той осиновен или не – ще има нужда.

Кристин Димитрова

Книги, подобни на "Двойната планета - приказки за осиновени и осиновители"

Лилит
-10%

Лилит

Диана Петрова

13.50 лв.
Водната кула
-10%

Водната кула

Диана Петрова

13.50 лв.
Синестезия
-5%

Синестезия

Диана Петрова

12.35 лв.
Ана
-5%

Ана

Диана Петрова

13.21 лв.
Mъдри приказки за деца и родители
-10%

Mъдри приказки за деца и родители

Диана Петрова

7.19 лв.

Други книги от Диана Петрова

Коментари за "Двойната планета - приказки за осиновени и осиновители"
Марина - 27/08/2013
Тъжно е, че рядко се сещаме за тези малки скъпоценности,децата... И си мисля, че е добре да има точно една такава книга за тях и добрите сърца, които ги приемат :)))

Neli - 27/08/2013
Някой би казал, че това са странни приказки за странни деца. Но всъщност това са необикновени приказки за необикновени деца, поставени в необикновени ситуации. Тези деца не са като другите деца. Те нямат родители, не знаят кои са и поради това са по-раними, по-чувствителни. Често смятат, че трябва да заслужат от околните обичта и вниманието, които така или иначе им се полагат. Към тези деца трябва винаги да се подхожда с нежност, грижа, търпение и топлина. Прочетете книгата, топло ви я препоръчвам!

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах