Абонамент за бюлетин
Истината

Истината

ISBN: 9789544221263
Издател: Архонт-О
Издадена: 2023
Брой страници: 480
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 12.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Фантастика, фентъзи
Уилям дьо Слов ще се впусне в преследване на журналистическата истина и истината изобщо в едно премеждие, изпълнено с мистерии, заплахи, голяма доза небивалици, чудноватости и още много други. Златна възможност да видим за пореден път Тери Пратчет в ролята си на безпощаден иронизатор на общочовешки порядки.

Няма избавление и за журналистиката – така многообразен е светът на Диска, че трудно ще остане подминато нещо толкова фундаментално като четвъртата власт... и, разбира се, развенчаване на нейните заблуди.

Петият природен елемент „Изненадата“ служи на Уилям в практиката му като главен редактор във вестника, но това ще дойде да определена цена...

Аристократът в немилост дьо Слов пламенно преследва истината относно политическите машинации в Анкх-Морпорк. Бързо разбира обаче, че на всеки ъгъл и особено в тъмните ъгълчета на това приключение се стаяват зли сили, които желаят лъжата да пребъде на всяка цена. Мъчнотия си е, когато всички наоколо са пощурели по зеленчуци в най-странни форми. Няма да се окажат лесни читатели за удовлетворение вампирите, троловете, джуджета, зомбитата и останалите магически същества от света на Диска.

„Истината“ от поредицата „Индустриална революция“ е поредната книга на великия Пратчет, която се чете с кеф, веселие от осмените привички на света и най-накрая на всеки пратчетовски голям хилеж стои едно „Еееей, верно бе!“.

Кой ли ще спечели в това надбягване между истина и лъжа? И дали истината ще успее да си обуе ботушите - разберете в романа на сър Тери Пратчет.

Уилям дьо Слов случайно се оказва в ролята на главен редактор, и то на първия вестник в Света на Диска. И вече е принуден да се бори с опасности, типични за всекидневието на журналиста. Разни хора жадуват смъртта му, погажда се с разкаял се вампир, който изпитва самоубийствено влечение към снимането със светкавица, после и други хора решават да се разправят с него...

Книги, подобни на "Истината"

Едно драсване на перото
-10%

Едно драсване на перото

Тери Пратчет

24.30 лв.
Пощоряване

Пощоряване

Тери Пратчет

12.00 лв.
Опаричване

Опаричване

Тери Пратчет

12.00 лв.
Алергия към магия
-10%

Алергия към магия

Тери Пратчет

26.10 лв.
Автентичната котка
-10%

Автентичната котка

Тери Пратчет

12.60 лв.

Други книги от Тери Пратчет

Коментари за "Истината"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах