Абонамент за бюлетин
Интересни времена

Интересни времена

ISBN: 9789544221256
Издател: Архонт-О
Издадена: 2023
Брой страници: 400
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Английска
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 12.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Фантастика, фентъзи
Настъпват интересни времена за героите от Света на Диска! Ах, какво проклятие…

Тери Пратчет е забележителен фентъзи разказвач, а светът на Диска е облечен в сарказъм и вълшебства. Най-свежите герои от Диска като Ринсуинд, Коен Варваринът, Двуцветко и Багажът се събират заедно за ново приключение.

Пред погледа на читателя се разстила великата и могъща Ахатова империя. Тя е огромна по територия, богата страна, която е технологично напреднала. Страна на изобретения и прогрес!

Но! Настават бурни времена за Ахатовата империя. Революция! Бунт! Империята всъщност се оказва тиранична страна, чиито големи се интересуват единствено от вътрешните си борби за власт. Размириците в империята са на път да се превърнат в кръвопролитна революция...

На хората вече им е писнало. Звучи ли ви познато?

Сър Пратчет по един изключително любезен начин, почтително смешен, иронично представя цяла една култура, но и ѝ изпраща на помощ един от най-щуравите си герои.

Ринсуинд е магьосник с богат стаж - едва ли не всяка армия на света го е преследвала, а май и ще излезе, че единствен сред магьосниците назнайва нещо за Ахатовата империя. Е, малко не го бива в четенето на езика ѝ, но това само би му помогнало да се забърка в някоя неприятност. Отново.

Така от Анкх-Морпорк се озовава на Уравновесяващия континент и в империята, където трябва да помогне в революцията срещу властта, а перфектният му другар за тази задача е Коен Варваринът.

Един, който бяга цял живот от опасностите, и един, който винаги се е стремял към тях. Какво може да се обърка?! Нищо! Абсолютно нищо! Никакъв шанс. Тц...

Какво ли ще се случи обаче в тази забавна и вълнуваща история, в която се срещат вампири и ухилени нинджи? Не оставяйте дълго на любопитството ви да ви гризе, а грабнете „Интересни времена“ на Тери Пратчет.

Може би ще срещнете нови или вече познати герои като Шогун, Чингис Коен, Хубавата Пеперуда...

Може би ще се научите да пишете учтиви лозунги...

Може би ще се разплачете от смях... Всъщност не, това си е доста вероятно.

Разгорещени битки! Революция! Гибел! Война! (Да не пропуснем случайно синовете ѝ Ужас и Страх, а също така и дъщеря ѝ Кланси.)

Най-старата загадъчна империя в Света на диска тъне в хаос, разпален от революционния трактат „Какво правих през ваканцията“.

Хората на труда се обединяват, защото нямат какво да губят освен биволите си, затънали в калта. Предводителите на клановете се боричкат за власт. Войната (заедно с Кланси, разбира се) плъзва из древните градове. А всичко, което може да предотврати смразяващата участ за цялата страна, се свежда до магьосника Ринсуинд, който дори занятието си изписва „магесник“...

...Коен, варварин и герой, висок към метър и половина заедно с ортопедичните си сандали, който цял живот усъвършенства умението си да не умира...

...и една много, ама много особена пеперуда.

Книги, подобни на "Интересни времена"

Едно драсване на перото
-10%

Едно драсване на перото

Тери Пратчет

24.30 лв.
Пощоряване

Пощоряване

Тери Пратчет

12.00 лв.
Опаричване

Опаричване

Тери Пратчет

12.00 лв.
Алергия към магия
-10%

Алергия към магия

Тери Пратчет

26.10 лв.
Автентичната котка
-10%

Автентичната котка

Тери Пратчет

12.60 лв.

Други книги от Тери Пратчет

Коментари за "Интересни времена"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах