Абонамент за бюлетин
Зимоковецът

Зимоковецът

ISBN: 9789544221232
Издател: Архонт-О
Издадена: 2023
Брой страници: 416
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 12.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Фантастика, фентъзи
Геният на фентъзи жанра Тери Пратчет продължава своята поредица „Тифани Сболки“ с историята за безнадеждно влюбения Зимоковец. Разказвачът на света на Диска подхваща темата за любовта с много очарование, хумор и препратки към митологията.

Не си е работа да се влюби в теб природна стихия, но Тифани сама си е виновна за сътворената каша. Един танц е способен да предизвика у Зимоковеца най-пламенни (зимата?!) обяснения във вярност.

Кривунци! Каква стана тя! В света на Диска ще настъпи бъркотия…

Третомислието може и да е голяма работа, но дали ще помогне то на Тифани, когато е изправена пред първите трепети на любовта? Обаятелният ѝ ухажор е не друг, а самият - Зимоковец.

Нак Мак Фигъл с най-поетичния език (разбирайте: диалект), на който са способни, споделят философията си за живота с малката вещица от Кредище, но това по-скоро ще накара вас да се превивате от смях, отколкото Тифани да успее да почерпи нужната мъдрост от нея. Но кой знае?

Далеч от неразбория не могат да останат и най-любимите ни вещици от света на Диска - Леля Ог и Баба Вихронрав. Това главозамайващо дуо ще набутат носове в заплетеното положение, т.е. пригответе се за страшни майтапи и нечуван хилеж. (Най-добре избягвайте публични места за периода, в който четете книгата.)

Зимоковецът е твърдо решен да стане човек и това съвсем разтурва равновесието в света на Диска. Не, просто няма как да не се получи една чудесна история от целия този хаос. Прекрасното е, че Пратчет е всеизвестен с умението си да описва обикновени неща по необикновено смешен начин, което ви гарантира едно вълнуващо читателско изживяване.

Кривунци! Тифани Сболки малко кривна от пътя, направи един дребен гаф... И ето че духът на зимата е хлътнал по нея. Поднася ѝ рози и айсберги и я обсипва със снежинки, което е отврат, когато си на тринайсет; ама е и... така де, тръпка. Ако Тифани не измисли как да се справи с него, никога вече няма да настъпи пролет...

Преливаща от енергия и хумор, „Зимоковецът“ е третата новела от поредицата за Тифани Сболки и волния народец - Нак Мак Фигъл, решени да помогнат на Тифани, санким ще или не ще.

Книги, подобни на "Зимоковецът"

Едно драсване на перото
-10%

Едно драсване на перото

Тери Пратчет

24.30 лв.
Пощоряване

Пощоряване

Тери Пратчет

12.00 лв.
Опаричване

Опаричване

Тери Пратчет

12.00 лв.
Алергия към магия
-10%

Алергия към магия

Тери Пратчет

26.10 лв.
Автентичната котка
-10%

Автентичната котка

Тери Пратчет

12.60 лв.

Други книги от Тери Пратчет

Коментари за "Зимоковецът"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах