Абонамент за бюлетин
Един ден в Древен Рим
-10%

Един ден в Древен Рим

ISBN: 9789545297724
Издател: Колибри
Издадена: 2010
Брой страници: 336
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Италианска
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 13.50 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Исторически
"Един ден в древен Рим" е книга за живота в столицата на Римската империя в периода на най-голям разцвет при император Траян. Много книги и филми са се опитвали да документират всекидневието на древните римляни, но малко от тях могат да се похвалят с поразителната достоверност, постигната от Анджела в описанието на "един обикновен ден" от живота им през 115 г. сл.Хр. Изчерпателният разказ, който започва в дома на заможния римски гражданин и проследява заниманията му, минава през пазара за роби и кървавите сцени в Колизеума, за да стигне до кулинарните удоволствия и сексуалните практики, ни "телепортира" в триизмерното пространство на великия римски мегаполис. Читателят буквално вижда как протича по часове един ден в древен Рим, чува виковете на търговците и разговорите в салоните, подушва парфюма на матроните и уханието на таверните. Ето какво казва самият Анджела за книгата си:
Как са живели древните римляни? Какво се е случвало всеки ден по улиците на Рим? Всички ние поне веднъж сме си задавали подобни въпроси. И именно любопитството е накарало и вас да отворите тази книга. Съществува "трик", чрез който наистина може да се разкрие всекидневния живот по тези места. Той е да се обърне внимание преди всичко на детайлите: използването на стъпалата, "графитите" върху мазилката на стените, браздите, оставени от колите по улицата... Ако се съсредоточите върху тези подробности, изведнъж всяка руина ще се съживи и "ще видите" хората от едно време. Именно такъв е духът на книгата: Голямата история, разказана от хиляди малки истории.

Книги, подобни на "Един ден в Древен Рим"

Клеопатра: Царицата, която предизвика Рим и покори вечността
-10%

Клеопатра: Царицата, която предизвика Рим и покори вечността

Алберто Анджела

23.40 лв.
Диамантеното око
-10%

Диамантеното око

Кейт Куин

21.60 лв.
Ню Йорк, том 2
-5%

Ню Йорк, том 2

Едуард Ръдърфърд

31.35 лв.
Царина
-10%

Царина

Елън Алпстен

22.50 лв.
Дъщерята на Аушвиц
-10%

Дъщерята на Аушвиц

Малкълм Брабант

19.80 лв.

Допълнителни материали Други книги от Алберто Анджела

Коментари за "Един ден в Древен Рим"
Кати - 02/02/2011
Невероятно интересна и добре написана книга! Идеална за любители на историята, но и за обикновения читал, който иска да те отпусне вечер с интересно четиво в ръка.

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах