Абонамент за бюлетин
Дзверски вкусно

Дзверски вкусно

ISBN: 9786199149775
Издател: Артемис Букс
Издадена: 2022
Брой страници: 192
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 21.95 лв.
Цена: 21.95 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Домакинство и хоби, Кулинария
Блогът „Дзверски вкусно“, както и страницата на Димитър Цветков имат десетки хиляди последователи. Там те намират съвети за направа и на сирена, кашкавали, майонези, туршии, сладка, лютеници... и каквото се сетите още, но най-ценното е, че всички негови рецепти са изпробвани и предложени лично от него, и с продукти, каквито сам е отгледал или закупил от подходящите места. А в специализираните групи за „Домашни производства и рецепти“ във фейсбук, всекидневно се постват и цитират десетки негови рецепти и съвети.

В книгата „Дзверски вкусно“, ще намерите много рецепти за шунки, суджуци, луканки, скара, сланина и други мезета... с много подробности, точност и простота в обясненията, както винаги е било при, бати Мити! Към всяка рецепта са приложени и много фотографии от различните етапи и процеси на направията им. Дадени са съвети, както за правилните дози, количества и начини на правене, така и за грешките и неуспешните му опити в „ритуалите“, наречени - домашно приготвяне на месни мезета.

"... Някъде през 2007 година, се регистрирах за пръв път в един кулинарен форум, под името „Голем Дзвер“. Колкото да черпя идеи от там. А „Голем Дзвер“, защото от пробваните доста имена, които ми идваха на ум, само това беше свободно. Па и в действителност аз съм си доста Голям Дзвер. През януари 2013 година, меко казано, ми се случи една здравословна неприятност, която не само ме изхвърли за доста време от активния ми начин на живот, но и сериозно промени философията ми. А когато не можеш кой знае какво да правиш, можеш да се отдадеш на любимото си занимание. Та, на 13 април 2013 година в онзи форум направих първата си публикация - „Маринован джолан на фурна“. Сетне още няколко. После в някакъв вътрешен конкурс спечелих награда - тавичка за печене. После още една - електронен домакински кантар.

И... снежната топка се търкулна... И то така яко, че просто стана лавина. Последва собствена страница във форум - „Вкусната бърлога на Дзвера“. И после блога ми - „Дзверски вкусно“, с първа публикация - „Студентски кюфтета“. Мотото на блога ми е - „Място за ценители-гастрономи и табиетлии-пиячи!“ Защото е всеизвестно, че хубавата храна и хубавото питие са неразделни. Затова и доста от публикациите ми завършват с „Наздраве!“ вместо с „Да ви е сладко“...!"

Из книгата

Книги, подобни на "Дзверски вкусно"

Диетична кухня

Диетична кухня

Д-р Н. Нейков

19.99 лв.
Децата и зоната

Децата и зоната

Катина Герова

36.00 лв.
Любими бохо десерти
-10%

Любими бохо десерти

Анна Стойкова

31.50 лв.
Taste the Art
-10%

Taste the Art

Йоланта Делибозова

88.20 лв.
Още 50 здравословни рецепти
-10%

Още 50 здравословни рецепти

Йоана Йокко

31.50 лв.

Други книги от Димитър Цветков

Коментари за "Дзверски вкусно"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах