Абонамент за бюлетин
Детският имунитет
-10%

Детският имунитет

ISBN: 9789542840527
Издател: Сиела
Издадена: 2022
Брой страници: 288
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.50x23.00
Корична цена: 18.00 лв.
Цена: 16.20 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Медицина и здраве, Книги за здравето, Отглеждане и възпитание на детето, Книги за жената
Тази книга е предназначена за родители и отговаря на някои от най-важните въпроси, свързани с детската имунна система и с често болезнените и стресиращи срещи на децата с инфекции, но също и с алергии, автоимунни заболявания, имунодефицитни състояния.

С разбиране към притесненията на родителите, на достъпен език, но и с много научни факти и с много нагледни примери д-р Великова описва развитието на детската имунна система – още от утробата, през първите месеци на живота и срещите с инфекциозни заболявания, ваксини и потенциални алергени.

Засегнати са теми като ползата от кърменето, влиянието на майчината имунна система, алергиите, честото боледуване при някои деца, ползата и потенциалните вреди от имуномодулатори и имуностимулатори, влиянието на времето за така наречените настинки, страховете от ваксините и някои митове, свързани с тях. Д-р Великова отговаря на някои от най-важните за всеки родител въпроси: какво да направим, ако детето боледува, как да го предпазим от болести, колко често е твърде честото боледуване.

„Кой не мечтае за дълголетен живот и крепко здраве!? А кой родител не иска повече от всичко това за своето дете? Колко често споменаваме в ежедневието си думичката „имунитет“! А дали познаваме добре как се заражда, адаптира и функционира нашата имунна система и тази на нашите деца?

Уважаеми читателю, в ръцете си държиш събрано любопитно познание за детския имунитет, достатъчно сериозно и задълбочено, за да бъде оценено високо от медицинските специалисти, но също така поднесено на достъпен и разбираем език за широката аудитория от заинтересовани родители и любители на познанието за човешкото тяло.“
Д-р Снежина Лазова, д.м., педиатър и детски пулмолог, научен редактор на книгата

-----------------

Авторът - д-р Цветелина Великова, е специалист клиничен имунолог в София. Компетенциите ѝ са в областта на диагностиката и проследяването на заболявания, свързани с имунната система. Тя има над 200 научни статии с голямо въздействие и е участвала.

Книги, подобни на "Детският имунитет"

365 сензорни игри, съвети и упражнения за деца от 0 до 5 години
-5%

365 сензорни игри, съвети и упражнения за деца от 0 до 5 години

Илияна Хинова

18.91 лв.
Повелители на съня

Повелители на съня

Алексис Дюбиеф

23.00 лв.
Как да се справим с кризата тръшкане

Как да се справим с кризата тръшкане

Цветанка Илиева

23.90 лв.
Здравето на мозъка

Здравето на мозъка

Ребека Фет

21.00 лв.
По-здрави деца. Всичко за храненето от 1 до 5 години

По-здрави деца. Всичко за храненето от 1 до 5 години

Магдалена Пашова

37.90 лв.

Други книги от Д-р Цветелина Великова

Коментари за "Детският имунитет"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах