Абонамент за бюлетин
Да отгледаме храна безплатно

Да отгледаме храна безплатно

ISBN: 9786192290849
Издател: Ракета
Издадена: 2022
Брой страници: 224
Корица: Твърда
Език: Български
Корична цена: 39.90 лв.
Цена: 39.90 лв.
Приложима за градско градинарство на балкони и малки площи земя

Хю Ричардс е потомствен градинар, но се заема с предизвикателството да отглежда собствени плодове и зеленчуци без разходи в продължение на една година. Той успява и написва вдъхновяващ и практичен наръчник, съдържащ всичко необходимо, за да започнете и вие. Ще заобичате да отглеждате собствени плодове, зеленчуци и подправки, и то без харчите пари.

Не може да си позволите готова повдигната леха? Опитайте да преправите стар палет. Не искате да харчите пари за разсад? Потърсете семена в хладилника и кухненските шкафове. Нуждаете се от специфичен инструмент? Организирайте размяна със съседите си. Нямате градина? Помолете някой в квартала ви със запуснато парче земя да ви го предостави за облагородяване.

Хю предлага разнообразни органични стратегии, за да поддържа растенията здрави и да се справя с проблемите. Домашно приготвени торове, компостиране, мулчиране, предпазване от вредители, пермакултура, методи без копаене - всички тенденции в съвременното градинарство, които водят до максимален резултат с минимум усилия. Защото да потребяваме собствено произведена храна е вкусно, полезно и устойчиво!
През 1999 г Хю Ричардс се мести от Йоркшир в средния запад на Уелс заедно с родителите си в преследване на по-добър живот. Установяват се в подножието на Камбрийските планини, където купуват малък земеделски парцел от 11 акра, който превъплъщават в изобилна градина. На три годишна възраст Хю вече помага на родителите си в зеленчуковата градина. Към момента на публикуване на книгата той има 170 000 последователи, а видеата му са били видяни повече от 30 милиона пъти.

След завършване на училище през 2017 г. Хю си поставя за цел да помогне на хората да се свържат отново с храната, която консумират и да ги вдъхнови да отглеждат храната си сами, без значение да ли на перваза у дома, в задния си двор или в градина. Той посвещава много време на това да вдъхнови следващото поколение градинари и се надява, че всяко училище във Великобритания може да възприеме градинарството като метод за учене и възприемане на знания.
Хю е бил публикуван Tаймс, Гардиън, и ББС и има своя рубрика в списанието Отглеждай сам. През 2019 г. той издава първата си книга Всички зеленчуци в една леха също публикувана от DK. Ако не е в градината си или пред компютъра, той най вероятно играе тенис или скуош.

Книги, подобни на "Да отгледаме храна безплатно"

Алманахът на домашната градина

Алманахът на домашната градина

19.99 лв.
Тайният свят на гъбите

Тайният свят на гъбите

19.99 лв.
Как да отгледаме добра реколта в оранжерия
-10%

Как да отгледаме добра реколта в оранжерия

Ирина Калинина

18.81 лв.
Отглеждане на зеленчуци For Dummies
-5%

Отглеждане на зеленчуци For Dummies

Чарли Нардози

25.65 лв.
Въведение в пермакултурата
-10%

Въведение в пермакултурата

Бил Молисън

16.20 лв.

Други книги от Хю Ричардс

Коментари за "Да отгледаме храна безплатно"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах