Абонамент за бюлетин
Да докоснеш небесата
-10%

Да докоснеш небесата

ISBN: 9786197300154
Издател: Вакон
Издадена: 2017
Брой страници: 256
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 20.00 лв.
Цена: 18.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Преводна литература, Спорт и туризъм, Туризъм и пътеводители, Биографична литература
„Всеки ден казвам на дъщерите си, че ако са здраво стъпили на земята, могат да достигнат небесата.“

През целия си живот Майк Хорн изпитва неудържим стремеж към непознатото. Въплътил волния дух на Одисей, той не се страхува да предизвиква боговете, докато се спуска по бързеите на Амазонка, изминава 40 000 километра, следвайки линията на екватора, или прекосява Северния полюс в мрака на полярната нощ. Негов дом са горските пущинаци и непроходимите джунгли, скърцащите ледове и смълчаните пустини. Просмукала се в съществото му, природата e продължение на него самия.

В „Да докоснеш небесата“ смелият приключенец ни прави част от най-рискованата си експедиция досега. Без въже, кислородна бутилка и какъвто и да е опит в катеренето на високи върхове Майк предприема последователно изкачване на четири осемхилядника от Хималайската верига. Заедно с трима верни приятели той ще преодолява скрити цепнатини и коварни снежни мостове по пътя към Зоната на смъртта – разредения въздух след 7500 метра, в който съзнанието се замъглява, движенията се забавят, а всяка грешка води до фатални последици. Когато телата им се предадат и дори забиването на пикела се превърне в непосилна задача, мъжете ще трябва да продължат със силата на волята.

Набирайки височина по склоновете на суровите гиганти, Майк постепенно ни допуска до извора на мотивацията и вдъхновението, превърнали го в легендата, която е днес – бурното детство в Южна Африка, отношенията с баща му, който го научава да „гледа отвъд стената“, жестоката действителност в армията и нежната любов на съпругата му Кати, чийто дух съпровожда всяка негова крачка. Там, в наситеносиния безкрай, откриваме не само скритото лице на една велик изследовател, но и неоспоримото доказателство, че ако следваме порива на мечтите си, можем да докоснем небесата.

Книги, подобни на "Да докоснеш небесата"

Южната стена на Анапурна
-10%

Южната стена на Анапурна

Крис Бонингтън

17.10 лв.
Пеша по поречието на Нил
-10%

Пеша по поречието на Нил

Левисън Уд

18.90 лв.
Ще се видим на пиацата

Ще се видим на пиацата

Франсис Мейс

17.95 лв.
Прегръдката на Амазония
-10%

Прегръдката на Амазония

Филип Лхамсурен

25.11 лв.
Свирепа арена
-10%

Свирепа арена

Джо Таскър

17.10 лв.

Други книги от Майк Хорн

Коментари за "Да докоснеш небесата"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах