Абонамент за бюлетин
Билката на кралицата
-10%

Билката на кралицата

Издател: Кибеа
Издадена: 2014
Брой страници: 200
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 5.00 лв.
Цена: 4.50 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Исторически
В края на Първата световна война епидемията от „испански грип“ се стоварва върху европейския континент, вече изтощен от масовото избиване в окопите. Но и друга епидемия взема хиляди жертви: така нареченият летаргичен енцефалит, непозната и тайнствена болест с опустошителни последствия.

Медицината по онова време изглежда напълно безсилна пред тази нова болест чак до времето, когато на сцената излиза непознатият български лечител Иван Раев. Благодарение на неочакваната подкрепа на кралица Елена Савойска той успява да наложи своето лечение на базата на едно растение с опасна сила – Atropa belladonna, вероломна, смъртоносна, но понякога спасяваща билка.

Разнищването на тази история потопява читателя в един свят между магическото и научното, между българския Изток и модерния Запад, който – благодарение на посредничеството на кралицата на Италия трябва да приеме безспорния факт, че отварата от беладона наистина действа.

---------------

Паоло Мацарело преподава история на медицината в университета в Павия. Той е председател на Музейната система във висшето учебно заведение и директор на Музея по история. Сред неговите книги, излезли през последните години, могат да се отбележат: „Геният и психиатърът. Странното посещение на Ломброзо при Толстой“ (2005 г.), „Забравената Нобелова награда. Животът и науката на Камило Голджи“ (2006 г.) и „Професорът и певицата. Голямата любовна история на Александър Волт“ (2009 г.). 

Книги, подобни на "Билката на кралицата"

Царина

Царина

Елън Алпстен

25.00 лв.
Дъщерята на Аушвиц

Дъщерята на Аушвиц

Малкълм Брабант

22.00 лв.
Кралица Марго
-10%

Кралица Марго

Александър Дюма

22.50 лв.
Апокрифният живот на Франциск от Асизи
-10%

Апокрифният живот на Франциск от Асизи

Масимилиано Фели

22.50 лв.
Клитемнестра
-10%

Клитемнестра

Костанца Касати

20.70 лв.

Други книги от Паоло Мацарело

Коментари за "Билката на кралицата"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах