Абонамент за бюлетин
Бийтълс 3: Огледално написана история
-10%

Бийтълс 3: Огледално написана история

ISBN: 9789543111312
Издадена: 2014
Брой страници: 382
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 13.50 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Преводна литература, Музика, Биографична литература, Биографична литература
Ким Карлсен се събужда на 4 януари 2001 година в една хотелска стая в малкото географско петно в Норвегия, Суртлан. Загубил е паметта си и единствената нишка, за която може да се хване, са няколко телефонни номера, собствения си адрес и краткото описание: Име: Ким Карлсен. Адрес: Вселената, Земята, Европа, Скандинавия, Норвегия, Осло, Шилебек, „Сволдергате“ 7. Отправната точка за откриване на загубен идентитет, лов на сенки и живи хора през минало, което той не си спомня.

„Огледално написана история“ е последната част от трилогията за четири момчета, ословчани, която започва с „БИЙТЪЛС“, продължава с „ОЛОВО“ и завършва с „ОГЛЕДАЛНО НАПИСАНА ИСТОРИЯ“. Романът е пълен с такъв лудешки хумор, със стилова и композиционна находчивост, че се извисява над очакването да бъде естествен епилог на трилогията, а се превръща в независимо пътешествие в необятната погранична зона между живота и смъртта, в една сюрреалистична вселена, където единствената памет е за нещата, които никога не са се случили, но предстоят. Замъглените очертания на Ким Карлсен се обличат в духовни категории за скъпоценните неща, които доброволно сме оставили да си отидат от нас, без да ги заменим с други, защото подсъзнателно знаем, че те нямат еквивалент. Логиката на спомените, сънищата и мечтите е неразбираема като огледално написан ръкопис, до който трябва да опрем личното си огледало, за да го прочетем. В краткото описание на всеки адресът е основна категория: Вселената, Земята… останалото са лични подробности, които попълваме сами във формуляра на живеенето. Чувството, че човек се съвзема и продължава след нещастията, влюбванията, смъртта и разделите, ще сладни и нагарча дълго след затварянето на книгата, като песен на Бийтълс. Значи – завинаги.

Книги, подобни на "Бийтълс 3: Огледално написана история"

Стръв
-10%

Стръв

Ларш Собю Кристенсен

14.40 лв.
Бийтълс 2: Олово
-10%

Бийтълс 2: Олово

Ларш Собю Кристенсен

12.60 лв.
Изплъзна ми се от езика
-10%

Изплъзна ми се от езика

Ларш Собю Кристенсен

14.40 лв.
Джеймс Хетфийлд. Вълкът от Metallica

Джеймс Хетфийлд. Вълкът от Metallica

Марк Еглинтън

25.99 лв.
Жената в мен
-10%

Жената в мен

Бритни Спиърс

17.99 лв.

Други книги от Ларш Собю Кристенсен

Коментари за "Бийтълс 3: Огледално написана история"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах