Абонамент за бюлетин
Алхимия на отмъщението
-10%

Алхимия на отмъщението

ISBN: 9786191610440
Издател: Персей
Издадена: 2014
Брой страници: 480
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 16.99 лв.
Цена: 15.29 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Трилъри, Исторически
Гениалният учен Исак Нютон става член на тайно братство и се заклева да споделя откритията и езотеричните си познания с членовете му. Но години по-късно, с риск за живота си, напуска братството и се опитва да запази в тайна изследванията си, като ги кодира.

След три века изключителният математик Евен Вик, сътрудничещ на секретните служби и разбиващ всякакви шифри, е притиснат от неизвестна, но всесилна тайна организация да дешифрира кода, с който Исак Нютон е шифровал езотеричните си, алхимични и окултни открития. В противен случай ще пострадат близките му. Но заедно с един ирански алхимик и вдовицата на писател, убит от същата тайна организация, Евен Вик решава да мине в настъпление и да се добере до истинската самоличност на хората, считащи себе си за невидими и всемогъщи.

"Алхимия на отмъщението" е сюжетно самостоятелен роман с главен герой Евен Вик, познат от "Невидимото братство". Благодарение на тези два романа Курт Ауст си създава репутацията на един от най-добрите скандинавски автори в жанра на конспиративния трилър с исторически загадки. Критиката сравнява книгите му с тези на Том Егеланд и Дан Браун. Носител е на двете най-големи награди за криминална литература в Скандинавието - "Златният пистолет" (или "Ривертон", в Норвегия) и "Стъкленият ключ" (за най-добър роман, написан в скандинавските страни).

-----------------

По-подробно за книгата:

Англия, 1682 г. Гениалният учен Исак Нютон става член на тайно братство и се заклева да споделя откритията и езотеричните си познания с членовете му. Но години по-късно, с риск за живота си, напуска братството и се опитва да запази в тайна изследванията си, като ги кодира.

Норвегия, 2007 г. Изключителният математик Евен Вик, сътрудничещ на секретните служби и разбиващ всякакви шифри, е притиснат от Невидимото братство да дешифрира кода на Нютон. В противен случай ще пострадат близките му.
Германия, Франция, 2007 г. Алойсия Латур е преследвана от членовете на Невидимото братство, защото те предполагат, че в ръцете й е архивът на мъжа й, Симон Латур. Той е бил убит в Париж, защото е могъл да направи сериозни разкрития по отношение на тайното братство.

Англия, 2007 г. Проф. Ешкан Никном, експерт по алхимически текстове, е готов да помогне на Евен Вик в разчитането на кодираните документи на Нютон. Но и той си има своите тайни и проблеми.

По дирите и на тримата е Невидимото братство, готово да ги ликвидира, дори и при най-малкия опит да разбулят тайните му. Алойсия е нападната в хотел, най-добрият й приятел е убит, а Евен идва в съзнание в болница след свръхдоза с наркотици и скоро му е предявено обвинение в убийство.
Евен Вик започва да се досеща, че някой от най-близкото му обкръжение е свързан с тайното братство.

Опирайки се на реални факти, потулени и кодирани от самия учен в продължение на векове, Курт Ауст създава увлекателен трилър. Действителен факт, а не художествена измислица, е, че, държан дълго време в тайна, огромният архив от ръкописи на Исак Нютон е продаден на търг през ХХ век, а неотдавна бе открит и мистериозният код, използван от учения.

Книги, подобни на "Алхимия на отмъщението"

Прокълнатият
-10%

Прокълнатият

Курт Ауст

17.99 лв.
Третата истина
-10%

Третата истина

Курт Ауст

27.00 лв.
Обратно броене: Осама бин Ладен. 247 дни до възмездието.
-10%

Обратно броене: Осама бин Ладен. 247 дни до възмездието.

Крис Уолъс

22.50 лв.
Тайната библиотека на Леонардо
-10%

Тайната библиотека на Леонардо

Франческо Фиорети

14.40 лв.
Историите на Шарп, книга 2: Триумфът на Шарп
-10%

Историите на Шарп, книга 2: Триумфът на Шарп

Бърнард Корнуел

16.20 лв.

Други книги от Курт Ауст

Коментари за "Алхимия на отмъщението"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах