Абонамент за бюлетин
Обратно броене: Осама бин Ладен. 247 дни до възмездието.
-10%

Обратно броене: Осама бин Ладен. 247 дни до възмездието.

ISBN: 9789543987368
Издател: Труд
Издадена: 2022
Брой страници: 392
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 25.00 лв.
Цена: 22.50 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Трилъри, Исторически
Денят е 27 август 2010 г. Трима служители на ЦРУ искат лична среща с директора на службата Леон Панета. По време на тази тайна среща те споделят на Панета, че след почти десетилетие търсене може би са намерили най-издирвания човек в света. В “Обратно броене: Осама Бин Ладен”, журналистът и водещ на CNN+ Крис Уолъс представя вълнуващ разказ за по- следните осем месеца, довели до кулминационната мисия, когато Специалната военно-морска група за развитие на военните действия, по-известна като Група шест на военноморските тюлени, се доближава до целта си.

Книгата предоставя нова информация, събрана от задълбочените интервюта на Уолъс с централни фигури, включително адмирал Уилям Х. Макрейвън – ръководител на операцията в Пакистан – както и с директора на ЦРУ Пане- та, държавния секретар Хилари Клинтън, министъра на отбраната Робърт Гейтс, съветника по националната сигурност Том Донилон и двама членове на екипа, които участват в нападението, включително специалния оператор, който убива Осама бин Ладен.

“Обратно броене: Осама Бин Ладен” е исторически трилър, изпълнен с интриги, екшън и нови данни за надпреварата за задържане и изправяне пред правосъдието на ръководителя на най-сериозната терористична атака в американската история.

--------------------
КРИС УОЛЪС е водещ на “Фокс Нюз Съндей”, неделното сутрешно политическо предаване на американската телевизия “Фокс Нюз”. Той се присъединява към “Фокс Нюз” през 2003 г. За 16-те години в телевизията, Уолъс е отразил всяко ключово политическо събитие и е интервюирал американски и световни лидери, включително седем американски президенти. Уолъс е първи- ят журналист на “Фокс Нюз”, който води президентски предизборен дебат през октомври 2016 г. През над петдесетте си години в телевизията, Уо- лъс е печелил всички награди на големите телевизионни за репортажите си, включително три награди “Еми”, “Златната бухалка” на “Дюпон Колумбия” и наградата “Пийбоди”. Автор е на бестселъра “Обратно броене 1945: Heвероятната история на атомната бомба и 116-те дни, които промениха света”.

МИЧ УАЙС е разследващ журналист в “Асошиейтед Прес” и носител на наградата “Пулицър”. През годините той е отразявал различни теми от военни нарушения, корупция по етажите на властта и корпоративни престъпления до срива на пазара за имоти и опасна медицинска апаратура. Той е и уважан писател и съавтор на девет книги.

Книги, подобни на "Обратно броене: Осама бин Ладен. 247 дни до възмездието."

Тайната библиотека на Леонардо
-10%

Тайната библиотека на Леонардо

Франческо Фиорети

14.40 лв.
Историите на Шарп, книга 2: Триумфът на Шарп
-10%

Историите на Шарп, книга 2: Триумфът на Шарп

Бърнард Корнуел

16.20 лв.
Потайни замисли
-5%

Потайни замисли

Вал Макдърмид

18.91 лв.
Момичето, което влезе в огъня
-10%

Момичето, което влезе в огъня

Манда Скот

14.40 лв.
DICTATOR
-10%

DICTATOR

Робърт Харис

16.20 лв.

Други книги от Крис Уолъс

Коментари за "Обратно броене: Осама бин Ладен. 247 дни до възмездието."
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах