Абонамент за бюлетин
Юлий Цезар - биография
-10%

Юлий Цезар - биография

ISBN: 9786192431082
Издател: Прозорец
Издадена: 2021
Брой страници: 408
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 29.00 лв.
Цена: 26.10 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Биографична литература
В тази завладяваща биография Филип Фрийман представя Цезар във всичките му измерения и противоречия. Със забележителна яснота и краткост авторът ни разказва как Цезар е господствал над един нов, мощен Рим, предначертавайки съдбата му през вековете. Тази книга ще завладее както читателите, откриващи за първи път Цезар и Древен Рим, така и онези, които имат дълбок интерес към класическия свят.

Повече от две хиляди години след смъртта си Юлий Цезар остава една от най-великите фигури в историята. Успехите, които носи на Рим, оформят поколенията през вековете след него и името му се превръща в синоним на „император“. Макар да е най-известен като пълководеца, победил галите и удвоил териториите на Рим, той е също блестящ оратор, талантлив писател, и опитен политик.

Юлий Цезар е сложен мъж – едновременно герой и злодей. В характера му се преплитат смелост и амбиция, чест и суета. Роден в благородническо семейство в упадък, той изгражда кариерата си с такава ловкост, че от поста на жрец постепенно се издига до водещ генерал на Рим. Той сключва съюзи със своите съперници и ги премахва, когато вече не са му нужни; представлява обикновените жители на Рим, които го боготворят, но печели неимоверно от завоеванията си и живее в богатство. Дори смъртта му е сред най-известните в историята.

Съвременниците му също са сред най-знаменитите фигури на Рим – пълководците Марий, Сула и Помпей, ораторът и законодател Цицерон, младите политици Марк Антоний и Октавий. Легендарният му романс с египетската царица Клеопатра ни очарова и днес.

Книги, подобни на "Юлий Цезар - биография"

Ханибал

Ханибал

Филип Фрийман

29.00 лв.
Одри Хепбърн и блясъкът на звездите

Одри Хепбърн и блясъкът на звездите

Юлияна Вайнберг

26.00 лв.
Нож
-10%

Нож

Салман Рушди

19.80 лв.
Ерата на Тейлър Суифт
-10%

Ерата на Тейлър Суифт

Сату Хамеенахо-Фокс

25.19 лв.
Нерон
-10%

Нерон

Антъни Еверит

31.50 лв.

Други книги от Филип Фрийман

Коментари за "Юлий Цезар - биография"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах