Абонамент за бюлетин
Нерон
-10%

Нерон

ISBN: 9786192433048
Издател: Прозорец
Издадена: 2024
Брой страници: 480
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 35.00 лв.
Цена: 31.50 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Биографична литература
Името на римския император Нерон отдавна е нарицателно за жестокост, упадък и деспотизъм. Според легендите той подпалил Рим и подрънквал на лирата си, докато градът горял. Сетне построил огромен дворец върху овъглените му руини. Извършил кръвосмешение с майка си, която заговорничела и убивала, за да го възкачи на трона, а по-късно поръчал смъртта ѝ.

Но тези истории, оставени от негови съвременници, които са го мразели, едва ли описват точно лич­ността на Нерон. Затова известният историк Антъни Еверит и разследващият журналист Роди Ашуърт предлагат преоценка на неговия живот. Противно на популярната памет, по времето на Нерон империята била в разцвет. Той ръководел дипломатически триумфи, а легионите му победили пламенната британска кралица Будика, повела един от най-големите бунтове, с които Рим някога се е сблъсквал. Обичал изкуството, културата и музиката и си спечелил лоялността на по-ниските класи с фантастични спектакли.

В „Нерон“ Древен Рим оживява: пожароопасните улици, смъртоносните политически интриги и грандиозните архитектурни проекти. Това е кървавата био­графия на един от най-известните императори на Рим, но в ръцете на Еверит и Ашуърт животът на Нерон е и поучителна история за храбростта, която е нужна, за да се управлява.

Книги, подобни на "Нерон"

Божествена
-10%

Божествена

Дейзи Гудуин

18.00 лв.
Животът на Мона Лиза
-10%

Животът на Мона Лиза

Даян Хейлс

17.91 лв.
Влюбеният крал
-10%

Влюбеният крал

Мишел Зевако

18.00 лв.
Нищо случайно

Нищо случайно

Клое Маданес

24.00 лв.
Версаче

Версаче

Лайа Фаран Грейвс

19.90 лв.

Други книги от Антъни Еверит

Коментари за "Нерон"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах