Абонамент за бюлетин
ХАМИЛТЪН: Кодово название Coq Rouge
-10%

ХАМИЛТЪН: Кодово название Coq Rouge

ISBN: 9789548308182
Издател: Персей
Издадена: 2009
Брой страници: 448
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Шведска
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 14.99 лв.
Цена: 13.49 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Трилъри
Шпионски трилър от автора на "Рицарят тамплиер", който превръща собствения си опит и журналистическите си разследвания в изобличаващ роман от класата на Лъдлъм и Форсайт.

Убит е един от шефовете на шведските спецслужби, оглавяващ отдела за борба с тероризма. Заплетената нишка на случая трябва да разплетат двама криминалисти ветерани и младият агент Карл Хамилтън, преминал специално обучение в базата на военноморските сили на САЩ и ФБР в Сан Диего. Дирите водят към Близкия Изток, където е подготвена тайна терористична акция под наименованието "план Далет". В опасната международна игра се оказват замесени спецслужбите на няколко държави...

Марк Хамил (Люк Скайуокър от "Star Wars"), Лена Олин, Питър Стормеър и Стелан Скарсгард са звездите, които се снимат в екранизациите на романите от серията "Хамилтън" на Ян Гиу.
Ян Гиу днес е най-експортната шведска марка в литературата, както "АББА" в попмузиката и "Волво" в автомобилната индустрия.

Критици и читатели сравняват поредицата с главен герой Хамилтън с романите за Борн от Робърт Лъдлъм и за Джеймс Бонд от Ян Флеминг. Но Ян Гиу отново предлага нещо различно и оригинално – шпионските му романи ни най-малко не са копия на вече популярни чужди бестселъри, а въздействаща проза, изпълнена с напрежение и сюжетни обрати. И най-вече – имат реална, взета от живота първооснова.
Познавач на историята и настоящето на Близкия Изток, Ян Гиу отново поставя проблема за диалога между различните култури там. Част от действието на този роман се развива в съвременен Йерусалим, там, където преди векове се разгръща действието на трилогията "Рицарят тамплиер".
Това е първият роман от поредицата книги, всяка от които е със свой самостоятелен сюжет. Общото между тях е присъствието на главния герой Хамилтън.
"Хамилтън" е една от най-успешните шпионски поредици в света. Продадена е в милиони екземпляри, като само в Швеция те са над 5 млн. екз.

Карл Хамилтън е млад и богат. Наследил е акции, чиято стойност се е увеличила многократно, и той вече е мултимилионер. Притежава графска титла. Завършил е политология и информатика в университета в Южна Калифорния, САЩ. На 29 години е, все още необвързан, и се радва на свободен ергенски живот, позволяващ му неангажиращи връзки. Изобщо, води живот, достоен за завист.
Всъщност той е вербуван от спецслужбата на военното разузнаване – като един от новото поколение оперативни агенти. Успоредно с образованието си в университета на Южна Калифорния той завършва специализираната школа в Сан Диего, която е подведомствена на военноморския флот на САЩ и на ФБР. Там е обучен да влиза с взлом, да преследва, да се бие, да взривява, да убива...
Неговият наставник – бивш шеф на шведските спецслужби, го внедрява в службата за сигурност на Управлението на полицията. Заедно с две ченгета ветерани на него е поверено разследването на убийството на Аксел Фолкесон.
Хамилтън трябва да проследи връзката на убийството на антитерорист № 1 на Швеция и терористична акция под кодовото название "план Далет".
Дирите го отвеждат в Близкия Изток. Той трябва да издири убиеца и да неутрализира подготвяната терористична операция.

Книги, подобни на "ХАМИЛТЪН: Кодово название Coq Rouge"

Вендета: Жива мишена
-10%

Вендета: Жива мишена

Ян Гиу

11.69 лв.
Вендета: Операция в Сицилия
-10%

Вендета: Операция в Сицилия

Ян Гиу

11.69 лв.
Харесвате го по-мрачно

Харесвате го по-мрачно

Стивън Кинг

29.99 лв.
Харесвате го по-мрачно - твърда корица

Харесвате го по-мрачно - твърда корица

Стивън Кинг

36.99 лв.
Специален агент

Специален агент

Нелсън Демил

19.99 лв.

Други книги от Ян Гиу

Коментари за "ХАМИЛТЪН: Кодово название Coq Rouge"
Kat - 23/09/2009
Започнах да чета книгата преди месец на морето, но спрях, защото се четеше трудно. Със сигурност не се намират лесно качествени преводачи от шведски.
Същия проблем имах и докато изчета първата книга „Рицарят тамплиер: Пътят към Йерусалим”. Другите две – „Рицарят тамплиер: Рицар на Храма” и „Рицарят тамплиер: Кралство в края на пътя” бяха превеждани от други хора и се четяха много по-леко.

Но да се върна към „Хамилтън: Кодово название Coq Rouge”. Снощи подхванах книгата отново. Не съм се натъкнала на правописни грешки, но изключително дразнещ е факта, че бележките са сложени в края на книгата. Аз съм странирала книги доста години и не мисля, че разполагането на сто и тридесет бележки под линия в книга с гладък текст отнема чак толкова много време при наличието на все по-добър софтуер за целта. Но явно са бързали да подадат текста в печатницата. Надявам се в следващите книги на това да се обърне внимание.

Мина - 12/08/2009
Авторът е супер. Той беше изненадата ми миналата година. Чакам тая книга с нетърпение!

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах