Абонамент за бюлетин
Тесла. Неговият невероятен и объркан живот
-10%

Тесла. Неговият невероятен и объркан живот

ISBN: 9789542841159
Издател: Сиела
Издадена: 2022
Брой страници: 488
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 24.90 лв.
Цена: 22.41 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Преводна литература, Биографична литература
Биография на великия изобретател Никола Тесла

Повече от век след смъртта на великия изобретател Никола Тесла ние все още знаем твърде малко за човека, дарил ни с плодовете на своя неукротим гений: въртящото се магнитно поле, променливия ток, индукционния двигател, радиото, безжичното пренасяне на енергия и информация, магнитния резонанс, неоновото/флуоресцентното осветление, лазера, дистанционното управление, роботиката, рентгеновите лъчи, радара, ускорителя на частици (така наречените „смъртоносни лъчи“), бобината на Тесла, та дори и самите „междузвездни войни“ – американската Инициатива за стратегическа отбрана.

Но този най-велик сред великите учени продължава да е загадка за все по-многомилионното население на Земята, което може и да разпознава моментално името му, но не знае почти нищо за него, нито за постиженията, променили живота ни. Да не говорим, че водената през целия му живот битка с психическите проблеми изобщо не е била разглеждана сериозно от досегашните му биографи.

Наричали са го гений, визионер, изобретател, откривател, създател, мечтател, енциклопедист, прероден Прометей, изключителна личност, футурист, перфекционист, конте, вълшебник на електричеството, култова фигура, първия гийк, загадка, светия в науката, загадъчен магьосник, изключителен иконоборец, психически нестабилен, единак, мистик, бащата на зелената енергия и най-самотния от всички самотници. Да, бил е и такъв, но и много други неща. Бил е „учен супернова“, който не понасял някой да противоречи на идеите му. Бил е и единствен по рода си. Отхвърлял е поначало общоприетите мнения. Винаги е търсел нов начин за правене на нещо. Не се е нуждаел от одобрението на котерия от учени, за да знае, че е прав. Нищо не е можело да разруши вярата му в самия себе си. Цял живот се е ръководил от правилото, че принципът е над печалбата. И е посветил дългия си живот на неугасимата си страст да „снеме товара от раменете на човечеството“.

Книги, подобни на "Тесла. Неговият невероятен и объркан живот"

Аз пазих небето на Райха
-10%

Аз пазих небето на Райха

Хайнц Кноке

19.80 лв.
Дълбини

Дълбини

Дорийн Кънингам

18.00 лв.
Нерон
-10%

Нерон

Антъни Еверит

31.50 лв.
Божествена
-10%

Божествена

Дейзи Гудуин

18.00 лв.
Баленсиага

Баленсиага

Еманюел Дирикс

19.90 лв.

Други книги от Стивън Стал

Коментари за "Тесла. Неговият невероятен и объркан живот"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах