Абонамент за бюлетин
От Танхойзер до Шумахер
-5%

От Танхойзер до Шумахер

ISBN: 9786191527779
Издател: Изток-Запад
Издадена: 2016
Брой страници: 128
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 10.00 лв.
Цена: 9.50 лв.
Венцеслав Константинов е именит писател, преводач на художествена литература и афорист. Като гост на Берлинската артистична програма на Немската служба за академичен обмен (DAAD) живее дълго в Германия. Пребивава в Нюйоркския щатски университет в Дженесио. Изнася лекции и участва в научни конференции в редица български и европейски университети. Носител е на Наградата за преводаческо изкуство на Федералното министерство за образование и култура във Виена (1993) и на Наградата на Съюза на преводачите в България за цялостно творчество (2006). През 2013 г. е удостоен с Наградата на София за литература (2013) – за антологията „Великите немски поети от XII до XX в.“ (2012).

Венцеслав Константинов е автор на студии и статии върху немска, австрийска, швейцарска и българска литература. Публикувал е стихосбирката „Невидимите сигурни неща“ (2013), есеистичните книги „Писатели за творчеството“ (2007), „Флейтата на съня“ (2010), „Гоблен, извезан с дяволски опашки“ (2011), „Немски литературни простори“ (2014), сборниците с афоризми „Тайният живот на дъжда“ (2012) и „Смехът на совата“ (2014). Преводите му се съдържат в повече от 70 издания. Живее в София и родопското село Солища.

„От Танхойзер до Шумахер“ предлага нови двадесет размишления върху певците на любовта, приказката като щастие, човека и неговата сянка, безделниците и мечтателите, изтичащото време, монолозите срещу света, цветовете на надеждата, живота под принуда, гнева и младостта, модерната пустош, играта като съдба.

Тези есета, събрани в юбилейната 75-а година на автора, са възникнали в продължителното му общуване с творбите на значими немски писатели от минали времена до наши дни.

Книги, подобни на "От Танхойзер до Шумахер"

Литературни изкушения
-10%

Литературни изкушения

Венцеслав Константинов

18.00 лв.
Котката на Сократ
-10%

Котката на Сократ

Венцеслав Константинов

18.00 лв.
Подковаване на скакалец
-5%

Подковаване на скакалец

Венцеслав Константинов

17.10 лв.
Немски литературни простори
-5%

Немски литературни простори

Венцеслав Константинов

11.40 лв.
Тайният живот на дъжда
-10%

Тайният живот на дъжда

Венцеслав Константинов

4.50 лв.

Други книги от Венцеслав Константинов

Коментари за "От Танхойзер до Шумахер"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах