Абонамент за бюлетин
Моите спомени

Моите спомени

ISBN: 9789549213638
Издадена: 2009
Брой страници: 362
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 12.00x19.00
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 15.00 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Преводна литература, Биографична литература
Валтер Бонати е смятан за най-големият алпинист в света през 50-те и 60-те години на XX век. Автор на феноменални солови изкачвания в Алпите, има решителен принос за италианската премиера през 1954 г. на най-красивия и най-трудния осемхилядник - К-2 (8611 м). "Гуру" на световния алпинизъм, оказал влияние на поколения алпинисти от цял свят, той е един от най-талантливите писатели на планинарска тема.

Понякога се питаме, какъв смисъл има днес да се занимаваме с алпинизъм. Аз от моя страна си мисля, че всичко, което ни позволява да изразим човешката си същност - в това число и алпинизмът - заслужава поне да се отнасяме към него с респект. Но за съжаление не е така, защото в един свят, който е склонен все повече да възнаграждава лукавите и хитрите и се стъписва и отстъпва пред измамниците и корумпираните, е много трудно да си пробият път такива добродетели. Като безкористна честност, последователност, отговорност, усърдие и целеустременост. Всички знаем, че истинският болник днес, при това инфектиран и силно заразен, е "обществената кауза", тоест държавата с нейните деградиращи и унизителни институции, с нейните объркани и много често скандални демонстрации на сила и в противовес с личния интерес на обикновените хора. От това следва, че обществото, толкова толерантно към ефектите от лошото управление, толкова вторачено, дори до отегчение, в размишления за своите и чуждите слабости, много често си позволява да изкривява и изопачава, дори да пренебрегва, даже най-елементарните човешки ценности. Следователно, докато в алпинизма има място за фантазията, идеализма, необходимостта от самопознание, алпинизмът ще продължи да намира мотив и причина за своето съществуване.
Истината е, че аз водя битки само за справедливи каузи и приемам само честната, интелигентната и конструктивната критика. Всичко останало се разтваря някъде във въздуха, а за мен въздух са онези, от които идва посредствеността във всичките й проявления.

Книги, подобни на "Моите спомени"

Моите планини
-10%

Моите планини

Валтер Бонати

14.40 лв.
Дълбини

Дълбини

Дорийн Кънингам

18.00 лв.
Нерон
-10%

Нерон

Антъни Еверит

31.50 лв.
Божествена
-10%

Божествена

Дейзи Гудуин

18.00 лв.
Баленсиага

Баленсиага

Еманюел Дирикс

19.90 лв.

Други книги от Валтер Бонати

Коментари за "Моите спомени"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах