Абонамент за бюлетин
Мистерията на пасианса
-10%

Мистерията на пасианса

ISBN: 9789545275456
Издател: Дамян Яков
Издадена: 2013
Брой страници: 384
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Норвежка
Размери: 14.50x21.50
Корична цена: 14.00 лв.
Цена: 12.60 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Юстайн Гордер е роден на 8 август 1952 года в столицата на Норвегия - Осло. Баща му е директор на училище, а майка му – учителка и авторка на детски книги. Гордер завършва университета в Осло, където изучава скандинавска литература, теология и философия. Започва да пише след 1974 г., като участва в написването на учебници по философия и богословие. През 1981 г., заедно със семейството си се премества в в Берген, където няколко години преподава философия. През 1986 г. е публикувана неговата първа художествена книга-сборник „Диагнозата и други разкази”. Следват книги за деца, като издаденият през 1990 г. роман "Тайната на пасиянса" получава наградата на литературните критици на Норвегия и на министерството на културата на Норвегия. Най-голям успех претърпява романът „Светът на Софи” (1991), който в продължение на три години оглавява списъка на националните бестселъри на Норвегия. Книгата е преведена в 45 страни и донася на автора световно признание. Успехът на "Светът на Софи" позволява на Гордер да се съсредоточи изцяло върху писането и в момента той има издадени около десет нови книги, сред които - "Коледна приказка", "През стъклото", "Vita brevis", "Прасковената девойка" и др.
----------------

СЪДБАТА Е ЗМИЯ, КОЯТО Е ТОЛКОВА ГЛАДНА, ЧЕ ПОГЛЪЩА САМА СЕБЕ СИ. ВЪТРЕШНАТА КУТИЯ ОТВАРЯ ВЪНШНАТА, ДОКАТО ВЪНШНАТА ОТВАРЯ ВЪТРЕШНАТА.

Безсмислени изрази или предсказания, произнасяни в транс от оракули, родени от въображението, мистериозни срещи и фантастични ситуации, оформящи кръг на родово проклятие около баща и син... Умовете им се лутат между вечните истини и илюзии и приказката за съдбата. Пророчески текст свързва пътешествието им в реалния свят с нещо, което се е случило преди сто и петдесет години. Фантазиите са се вдигнали на бунт срещу създателя си. Защото се е появил жокер...
Жокерът е различен. Той не е нито спатия, нито купа, не е крал или вале. Прибран е в една и съща кутия заедно с другите карти, но не му е там мястото. Като всички жокери – и в малките, и в големия пасианс на човеците, – той разкрива каква необяснима приказка е светът. И ако се оставим животът ни да се превърне в навик, на Жокеровден отнейде ще изпълзи някой Жокер и ще ни отвори очите за самите себе си.

Книги, подобни на "Мистерията на пасианса"

Светът на Софи
-10%

Светът на Софи

Юстайн Гордер

19.80 лв.
Продавачът на истории
-10%

Продавачът на истории

Юстайн Гордер

10.80 лв.
Vita Brevis
-10%

Vita Brevis

Юстайн Гордер

5.40 лв.
Нощен ферибот за Танжер

Нощен ферибот за Танжер

Кевин Бари

22.80 лв.
Буря над Тъкачната вила

Буря над Тъкачната вила

Ане Якобс

24.50 лв.

Други книги от Юстайн Гордер

Коментари за "Мистерията на пасианса"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах