Абонамент за бюлетин
Колко силно го искаш?
-10%

Колко силно го искаш?

ISBN: 9786197300314
Издател: Вакон
Издадена: 2018
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Американска
Размери: 14.50x21.00
Корична цена: 20.00 лв.
Цена: 18.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Хоби, Спорт и туризъм, Спорт и бойни изкуства
Ако способността за издръжливост е ограничена от някаква подсъзнателна и интелигентна защитна система в мозъка, какво могат да сторят по въпроса атлетите за да увеличат своята издръжливост?

Отговорът на може би един от най-важните въпроси за всеки спортист е между страниците на тази книга. „Колко силно го искаш?“ е базирана на изследователската работа на Мат Фицджералд, целяща да разбере кое ограничава издръжливостта при спортистите и по какъв начин може да се увеличи тази издръжливост.

Тази завладяващата книга завинаги ще промени начина, по който отговаряте на този въпрос и ще ви покаже как да овладеете психологията на ума над мускулите. Тези безценни уроци ще ви помогнат да отхвърлите ограниченията на психиката и да разгърнете пълния си потенциал.

През първите 100 години от историята на спортната физиология се смятало, че издръжливостта се ограничава от мускулната умора, причинявана от изчерпване на енергията или от недостатъчно снабдяване с кислород и натрупване в резултат от това на съединения с киселинен характер в двигателните мускули. Заради това разбиране атлетите в спортовете за издръжливост при тренировка носят пулсомери и им се взема кръв от ушите, за да се измерват нивата на лактат в нея; употребата на еритропоетин се е превърнала в бич за колоезденето и за други спортове за издръжливост, а преди състезание се консумират тонове макаронени изделия и ориз. Това са само някои от примерите за влиянието на спортната физиология върху живота на спортистите, чиято кариера зависи от издръжливостта.

В тази книга Мат Фицджералд е събрал впечатляваща колекция примери от реалния живот как усещането за усилие и други психологически фактори влияят върху издръжливостта. Тези примери от живота на най-елитните спортисти в различни спортове за издръжливост са майсторски съчетани с кратки представяния на най-актуалните научни изследвания. Резултатът е забележителен – книга, която може да се чете като спортна биография, но същевременно дава идеи как човек би могъл да подобри издръжливостта, като се превърне в свой личен „спортен психолог”.

„Надявам се това да подтикне спортистите и техните треньори да прилагат по-широко психологическите принципи и техники. Всъщност силата на психологията досега не се използва напълно в спортовете за издръжливост и тъкмо нейното целенасочено прилагане е едно от основните практически предложения, произтичащи от психобиологичния модел.“, споделя очакванията си авторът.

Книги, подобни на "Колко силно го искаш?"

Основи на шахматната игра. Ръководство за начинаещи
-10%

Основи на шахматната игра. Ръководство за начинаещи

Стефан Сергиев

17.91 лв.
Боби Фишер отива на война

Боби Фишер отива на война

Дейвид Едмъндс, Джон Ейдинов

15.00 лв.
Тай Чи. Гимнастика за здраве и младост
-10%

Тай Чи. Гимнастика за здраве и младост

Лой Со

9.89 лв.
Всичко за хранителните добавки за мъже и жени

Всичко за хранителните добавки за мъже и жени

29.90 лв.
Футбол вече 100 лета

Футбол вече 100 лета

Александър Гигов

15.00 лв.

Други книги от Мат Фицджералд

Коментари за "Колко силно го искаш?"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах