Абонамент за бюлетин
Ева
-5%

Ева

ISBN: 9789543652914
Издател: Еднорог
Издадена: 2024
Брой страници: 432
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 23.90 лв.
Цена: 22.71 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
“Перес-Реверте придава нов и неочакван блясък на досега доста замрелия жанр на испанските шпионски романи.”

La Vanguardia

Артуро Перес-Реверте е създател на богата галерия незабравими герои. Макар и толкова различни, те винаги успяват да ни очароват, защото са изтънчени, силни, интелигентни, без илюзии за живота, със свое чувство за чест и кодекс на поведение, умеят да четат между редовете и са безсрамно съблазнителни. Всичко изброено дотук важи с пълна сила за Лоренсо Фалко. На бившия контрабандист на оръжия, шпионин и таен агент е възложена нова невъзможна мисия в „Ева“.

През 1937 г., докато Гражданската война в Испания е в разгара си, Фалко заминава за Танжер – екзотичен и космополитен град, в който е пълно с контрабандисти, шпиони, дипломати и всевъзможни отрепки. Много от тях ще застанат на пътя му, защото този път залогът е огромен, всъщност безценен. Съзнаващи, че ще загубят войната, републиканците решават да се подсигурят. Те започват да изнасят в Русия испанския златен резерв, но един от корабите не стига до целта. Сега бунтовниците срещу републиката могат да разчитат само на безогледен наемник като Фалко, който да оправи нещата.

Агентът-единак е готов за всевъзможни предизвикателства, но все пак се оказва неподготвен за някои неприятни изненади и жестоките противници, които го дебнат на всяка крачка. Той ще стане част от една мръсна война, в която опасни призраци от миналото изплуват отново и отново. Сред тях е единствената жена, успяла да му влезе под кожата. Ева Неретва е агентка на руските тайни служби, изцяло отдадена на своята кауза. Тя също има важна мисия и няма да се церемони с никого, за да я изпълни, дори и с неустоим чаровник като Фалко.

Няма как в един шпионски роман да не се появи фаталната красавица, чието обсебващо присъствие не дава покой дори на железен агент като Фалко. Ева обаче има цели, коренно различни от неговите, и сблъсъкът между двамата е неизбежен. Страстта ги привлича неудържимо един към друг, но нито един от двамата няма да приеме политическите възгледи на другия. За Фалко ситуацията се усложнява, защото трябва да избира между златото и жената, към която изпитва чувства, които никога не би посмял да признае...

Перес-Реверте за пореден път преплита по завладяващ начин историческите факти с художествена измислица. Той ни потапя съвсем достоверно в епохата, пресъздава детайлно и убедително атмосферата, маниерите и облеклото от преди близо век, все едно че гледаме шпионски филм от 30-те. Образът на Фалко е голямото му постижение и ни напомня култовите герои на Хъмфри Богарт. Елегантен и изтънчен като Джеймс Бонд, интелигентен и съобразителен като Ераст Фандорин, той е винаги готов да приеме поредната бойна задача. Но и Фалко си има своята слабост в лицето на фаталната Ева, която няма да се поколебае да го убие, ако се опита да провали мисията й.

Книги, подобни на "Ева"

Италианецът
-5%

Италианецът

Артуро Перес-Реверте

23.75 лв.
Сиди
-5%

Сиди

Артуро Перес-Реверте

20.81 лв.
Деветата порта - трето издание
-5%

Деветата порта - трето издание

Артуро Перес-Реверте

20.81 лв.
Морската карта
-5%

Морската карта

Артуро Перес-Реверте

20.81 лв.
Добри мъже
-5%

Добри мъже

Артуро Перес-Реверте

22.71 лв.

Други книги от Артуро Перес-Реверте

Коментари за "Ева"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах