Абонамент за бюлетин
Морската карта
-5%

Морската карта

ISBN: 9789543652150
Издател: Еднорог
Издадена: 2018
Брой страници: 592
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 21.90 лв.
Цена: 20.81 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
„Винаги има един потънал кораб, един остров, едно убежище, едно приключение, едно място отвъд морето, на неясната линия, където мечтите се сливат с хоризонта…“

Мануел Кой - моряк, останал без кораб, се лута на сушата като загубена душа. Загадъчната красавица Танхер Сото го въвлича в преследването на призрачен кораб, потопен от пирати в Средиземно море. Останките на потопения кораб „Деи Глория“, собственост на йезуитския орден, така и не са открити. Сянката му се мярка в музеи и библиотеки, привлича мечтатели и престъпници.

Какво е превозвала бригантината „Деи Глория“, когато прекосява за последен път Атлантика? Кой е бил на борда ѝ? Защо изчезва безследно единственият оцелял свидетел на морската битка, завършила с гибелта на двата сражавали се кораба?

Тези въпроси явно вълнуват и собственика на фирмата „Ковчегът на мъртвеца“, занимаваща се с издирване на потънали кораби. Заедно със съмнителните си сътрудници той също е тръгнал по следите на „Деи Глория“. Започва преследване на живот и смърт, пътуване между любовта и измамата, по следите на една химера, към мрачните сенки в края на дългия път.

--------------------

„Творба, която е прецизно структурирана, изящна и елегантно помиряваща високата литература и поп културното забавление, заслужава специално място във всяка библиотека.“
Ню Йорк Мегъзин

„С „Морската карта“, нейните мистериозни герои и прецизен, като великолепно изиграна партия шах сюжет, Артуро Перес-Реверте още веднъж затвърждава славата си на майстор на интелектуалния трилър.”
Чикаго Трибюн

-------------------

Аз бих препоръчал тази книга на всеки, който вече харесва творбите на Ревертe, но не и на „новодошлите“. Не бих искал хората да останат с впечатление, че творчеството му е само такова. Иначе книгата никак не ме разочарова! Очаквах да я прочета с нетърпение, тъй като авторът е един от любимите ми. Това е история за търсене на съкровище и съдържа всяка мистерия, интрига и опасност, които човек може да очаква от една такава история. Много добра книга!

Читателско мнение

Книги, подобни на "Морската карта"

Ева
-5%

Ева

Артуро Перес-Реверте

22.71 лв.
Италианецът
-5%

Италианецът

Артуро Перес-Реверте

23.75 лв.
Сиди
-5%

Сиди

Артуро Перес-Реверте

20.81 лв.
Деветата порта - трето издание
-5%

Деветата порта - трето издание

Артуро Перес-Реверте

20.81 лв.
Добри мъже
-5%

Добри мъже

Артуро Перес-Реверте

22.71 лв.

Други книги от Артуро Перес-Реверте

Коментари за "Морската карта"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах