Абонамент за бюлетин
Другият В. Левски
-10%

Другият В. Левски

Издател: Хри100
Издадена: 2011
Брой страници: 220
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 16.00 лв.
Цена: 14.40 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Нашите икони са потънали в кръв. От очите на нашите икони тече кръв. И то не кръвта на враговете, а нашата кръв. Марко Кралевити е турският васал Марко Вълкашин, избил собствения си народ на Косово поле. Светинята Левски убива дете - четиринадесетгодишния ловешки калфа Иван. Майката на Левски пет години след това се хвърля в кладенеца на къщата в Карлово и се самоубива. Само тя ли не можа да прости това детеубийство?
Виним Народа, че от Търново до София не се е намерил никой да освободи Апостола, охраняван от няколко заптиета. Нима това не е всъщност присъдата на Народа за човек, убил дете?

Ако в наши дни някой убие дете няма ли да излезем на улицата, за да искаме връщане на смъртната присъда? Ами ако това невинно дете е нашето дете? Дали родителите на убития Иванчо са поднасяли на 19 февруари венци пред паметника на Левски?

Издигайки подобни хора в култ говори за изкривена нация, смята скандално известният Христо СТОЯНОВ. Писателят, който си навлече гнева на мюсюлманите със :"СКРИТИЯТ ЖИВОТ НА ЕДНА ПОМАКИНЯ", бе отлъчен от църквата заради "КОПЕЛЕТО - евангелие от Юда", бе намразен от интелектуалците заради "ДО СТРАСтБУРГ И НАЗАД" и "ГЛУТНИЦА ЗА ЕДИНАЦИ" сега ни хвърля ръкавица с "ДРУГИЯТ В. ЛЕВСКИ"..

Книги, подобни на "Другият В. Левски"

Докато плъховете правят любов

Докато плъховете правят любов

Христо Стоянов

28.00 лв.
Писма от килията на смъртния - роман от разкази

Писма от килията на смъртния - роман от разкази

Христо Стоянов

22.00 лв.
Носталгия по варварите

Носталгия по варварите

Христо Стоянов

9.99 лв.
Разкази по България
-10%

Разкази по България

Христо Стоянов

13.50 лв.
Аз, доносчикът

Аз, доносчикът

Христо Стоянов

15.00 лв.

Други книги от Христо Стоянов

Коментари за "Другият В. Левски"
макето - 25/02/2011
бугари видите ли се што сте? един герой имате и него не лубите а сакате Гоце и Яне да са ваши.

Емил - 24/02/2011
Не виждам смисъл от повече коментари и нецензорни изкази относно романа щом като автора е посочил дата на която ще излезе книгата- 20 март,пак ще кажа че всякакви писания са безмислени,който иска после да я обсъжда.

Антония - 24/02/2011
Винаги съм харесвала историческите романи за нашите големи личности,но този ме озадачава от анотацията която е побликувана.Нима такива лоши постъпки е направил Левски? И изобщо има ли конкретни доказателства? Или е поредната книга написана за слава и пари.

паисий 2 - 24/02/2011
цапаници мацаници а никой не се сеща че след Паисий всички са преписвали и дописвали.

Врачански - 24/02/2011
към историка: разбирам,че си начетен,сигурно си завършил с отличие а може да си професор на трета степен,но тук иде реч за новата книга за Васил Левски, а продължават какви ли не бръщолевения за Ботев,Бенковски и др.Христо Ботев е символът на Враца!

историка - 23/02/2011
Ще споделя нещо,само като информация. Като студент имахме един преподавател,който веднъж ни зададе следния въпрос:Знаете ли кой е бил най-големият терорист в Османската империя? Отговорът ни учуди: Христо Ботев! Аргументите му: На кораба "Радецки" се качват Ботев и четниците му с Фалшиви паспорти и незаконно притежавано оръжие, в определен момент арестуват незаконно капитана на кораба и го принуждават да акустира на нерагламентирано пристанище-Козлодуй, слизат въоръжени на територията на чужда държава-Османската империя,стрелят и се бият с полицията и армията.
Нещата винаги имат две страни: от страна на турските власти Ботев и другарите му са терористи, а от наша гледна точка те са борци за освобождение.
Приятен ден!

ювиги - 23/02/2011
Хм, по-добре Аспарух да дойде!

паисий 2 - 23/02/2011
Прав си,Емиле,ако събера всичките писания,които се изписаха ще сатворя една нова История Славяноболгарская.

Емил - 23/02/2011
Не е ли по-добре писателят да каже на коя дата излиза книгата и който иска да я купи и прочете,и после ако желае да я коментира.Иначе всичко писано до тука е напълно безсмислено.

Петко - 23/02/2011
Ице,знам че пишеш нещата едно към едно,чел съм твои книги,но на българина малко вяра му остана,от която и малко към Апостола Левски.Защо искаш да му я отнемеш човеко?

стр. 9 от 13
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах