Абонамент за бюлетин
Другият В. Левски
-10%

Другият В. Левски

Издател: Хри100
Издадена: 2011
Брой страници: 220
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 16.00 лв.
Цена: 14.40 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Нашите икони са потънали в кръв. От очите на нашите икони тече кръв. И то не кръвта на враговете, а нашата кръв. Марко Кралевити е турският васал Марко Вълкашин, избил собствения си народ на Косово поле. Светинята Левски убива дете - четиринадесетгодишния ловешки калфа Иван. Майката на Левски пет години след това се хвърля в кладенеца на къщата в Карлово и се самоубива. Само тя ли не можа да прости това детеубийство?
Виним Народа, че от Търново до София не се е намерил никой да освободи Апостола, охраняван от няколко заптиета. Нима това не е всъщност присъдата на Народа за човек, убил дете?

Ако в наши дни някой убие дете няма ли да излезем на улицата, за да искаме връщане на смъртната присъда? Ами ако това невинно дете е нашето дете? Дали родителите на убития Иванчо са поднасяли на 19 февруари венци пред паметника на Левски?

Издигайки подобни хора в култ говори за изкривена нация, смята скандално известният Христо СТОЯНОВ. Писателят, който си навлече гнева на мюсюлманите със :"СКРИТИЯТ ЖИВОТ НА ЕДНА ПОМАКИНЯ", бе отлъчен от църквата заради "КОПЕЛЕТО - евангелие от Юда", бе намразен от интелектуалците заради "ДО СТРАСтБУРГ И НАЗАД" и "ГЛУТНИЦА ЗА ЕДИНАЦИ" сега ни хвърля ръкавица с "ДРУГИЯТ В. ЛЕВСКИ"..

Книги, подобни на "Другият В. Левски"

Докато плъховете правят любов

Докато плъховете правят любов

Христо Стоянов

28.00 лв.
Писма от килията на смъртния - роман от разкази

Писма от килията на смъртния - роман от разкази

Христо Стоянов

22.00 лв.
Носталгия по варварите

Носталгия по варварите

Христо Стоянов

9.99 лв.
Разкази по България
-10%

Разкази по България

Христо Стоянов

13.50 лв.
Аз, доносчикът

Аз, доносчикът

Христо Стоянов

15.00 лв.

Други книги от Христо Стоянов

Коментари за "Другият В. Левски"
Евин - 18/04/2011
Не мога да разбера, защо толкова се дразните от нещата, които пише тази книга. Пак си почитайте Левски, Ботев и др., но не забрвяйте, че и те са хора и са правили грешки. Колко е тапо да се мисли, че са безгрешни, нима има такива хора. Грешката на българина е, 4е винаги се рови и коментира неща, който са меко казани незначителни. Все гледате миналото, а никой не вижда на какво положение сме сега, колко проблеми има тази даржава. Как прогонва народа си, като работи само в свой интерес. Опомнете се вече, че не ни чака нищо добро, ако продалжи по този начин!!!

Георги Чалдъков - 17/04/2011
Авторът на "Другият В. Левски" е изрод, който трябва да бъде осъден, заради обиди на наши свети хора, като ВАСИЛ ЛЕВСКИ!!!!!!!
Българският парламент трябва да направи закон за защита достойнството на нашите свети хора, като ЛЕВСКИ, БОТЕВ, ВАЗОВ.... Във Франция и Канада налагат глоби и затвор на хора, които не признават турския геноцид върху арменците.


Галина Златарева - 16/04/2011
Убийството е реално. Но защо на различни места намирам все различно име на този калфа? Явно някой повече е трябвало да чете документите на епохата, преди да седне да пише. А от тях се вижда, че "момчето" е било 20-24 годишен младеж, съизмерим по сила и ръст на Левски. Така че нека спрем първо да говорим за детеубийство! А като второ нека забележим, че убийството още тогава е било определено като неволно, непредумишлено, самозащита. Иначе Левски още тогава е щял да бъде заловен.
И накрая нека не забравяме, че хора, които са тръгнали да рискуват сами живота си за народното дело, които са приемали възможността да бъдат убити, са приемали за допустима възможността и сами да убиват. Та с какво е по-различен Левски в това отношение от хайдушките чети, периодично преминавали Дунав именно за да мъстят за народните страдания? С какво е по-различен от Филип Тотю, Стефан Караджа или Панайот Хитов? Какво сме се вторачили в този епизод от живота му и го изправяме като стена пред цялото му дело? Вярно, че калфата не му е бил враг, но просто се е оказал на неподходящото място в неподходящ момент. И е реагирал по опасен за себе си начин. Очевидно днес някои са се засилили да погубят паметта на Левски заради един младеж, който на тези си години е можел да бъде малко по-просветен и по-съпричастен към народните дела, но всъщност е бил сляп и глух за броженията около себе си. Не че такива е трябвало да бъдат убивани. Но трябва ли заради един от тях днес да "убиваме" Левски?

Емо - 15/04/2011
Абе христоо ............ Абе стоянов ...... защо не вземеш да си скъсаш БГ паспорта и не си ходиш при родата в Измир??? Хайде наслади се на 10 си минути слава ......като всеки палячо който не може да бъде интересен с интелект и познания, и ти се мъчиш да напишеш нещо скандално за да някой да вземе да чуе за теб!
Винаги се е намирал някой еничар като теб да предаде хората борещи се за чиста и свята кауза!!!

Emo - 14/04/2011
такива боклуци като този "писател" трябва да им късат паспортите и да ги заточват към анадола. Незнам само как не го е срам тоя еничар!!!!

ХРИСТО СТОЯНОВ - 12/04/2011
Понеже не искам да използвам сайта за лична кореспонденция искам да съобщя, че в каретата на всичките ми книги съм обявил e-mail адрес и личен телефон. Отговарям абсолютно винаги тъй като са ми чисти съвестта и помислите.

Dana78 - 12/04/2011
Към Христо Стоянов. Няма пряка връзка с темата, но бих искала да споделя накратко какво казваше прабаба ми, бежанка от Беломорска Тракия. Тя казваше, че в онези времена, размирни и жестоки, прежалваш един, за да живеят повече от един. Не я разбирах, чудех се, как може такава коравосърдечност. Тогава ми разказа за времето, когато са бягали от гърците - две жени са бягали с пеленачета, които с плача си са издавали групата. Тогава хората са им казали да изоставят бебетата в гората, защото иначе всички ще бъдат избити, включително и другите деца. Тогава жените са предпочели да задушат децата си, вместо да ги оставят по пътя в гората, където имало чакали. какви са тези майки, убийци ли са? Заслужават ли смъртно наказание? Тези неща не можем да си ги представим днес, няма и еднозначен отговор.За това си мисля, че разсъждавайки за онова време, не трябва да изпадаме и в обратната крайност на идолизирането, т.е. сатанизирането.
Извинявам се за дългите коментари.

Dana78 - 12/04/2011
Към Христо Стоянов - да, извинявам се за грешката в годината и приемам Вашето обяснение. Не съм чела книгата още, но мисля да я прочета, за да видя, дали съдържанието й ще ме шокира така, както анотацията. Искрено вярвам да не е така. Ще Ви призная какво точно ме шокира в анотацията - 1)оставянето на убеждение, че баба Гина се е самоубила поради убийството, извършено от В. Левски. 2)това, че Левски не е освободен, заради присъдата на народа за един детеубиец и 3) въпрос към Вас: единствено с детеубийството ли свързвате личността на В. Левски? Единствено това ли Ви трогва и интересува. Лично за мен, може да звучи безсърдечно, но в една борба падат и невинни жертви. Ясно е, че убийството е станало случайно, един нещастен инцидент, за който Левски не спира да мисли и да се вини. Ами ако разгледаме нещата и от другия ъгъл: ами ако калфата ги беше издал, него и останалите съратници, застрашена е била организацията. В този смисъл, може родителите на Иванчо да не са поднасяли цветя на 19 февруари, но аз поднасям, за мен Левски не е детеубиец, а човек, който се е борил за нашата свобода и се прекланям пред подвига му. Съжалявам, ако за Вас е нещо друго, но замислете се, че без него и хората като него, може би днес нямаше да пишете на български език.

ХРИСТО СТОЯНОВ - 12/04/2011
Към Дана: Така, както Вие сте сбъркали 1878 с 1787 год. и аз съм чукнал два пъти петица. Много добре зная, че Петър умира като клошар през 1880 год, както брат му Христо умира в Букурещ през 1870 год. Но забележете - най-яростните "националисти" от пишещите тук се оказва, че не знаят нищо за живота на Левски. А книгата е преди всичко за баба Гина, която губи фактически пет от шестте си деца. Коя жена би издържала подобно нещо? А има и нещо друго, което съм написал в романа: "За другите може да е Левски, ама за майката е Васил". Това е ключът към романа. Но се радвам за нещо - тези, за които Левски дрънчеше като ламарина, сега поне научиха нещо за него. Защото деветдесет процента от кълнящите се в него не знаят абсолютно нищо за съдбата на семейството му, дори за него нищо не знаят. Но книгата трябва да се прочете, за да се разбере за какво иде реч. Останалото пак е дрънчене на ламарини. Благодаря на всички - добронамерени и злонамерени - за отделеното време.
Христо Стоянов

Dana78 - 11/04/2011
Христо Стоянов пише в един от коментарите си тук, че Петър, най-малкият брат на васил Левски умира през 1885 г., а това не е вярно, той умира през 1881 г. Просил е по улиците на Карлово в продължение на три години, за да изхранва семейството си, следователно през 1787 г. е започнал да търси милостиня. През тази година се самоубива баба Гина. Причината е повече от ясна и тя не е в действията на Апостола. Междудругото, има доста версии за въпросното убийство и много противоречива информация. Твърденията на Стоянов са смешни! Вчера клането в Батак беше мит, днес Лески е детеубиец и престъпник, Ботев бил терорист и комунист...просто нямам думи... с чия памет ще се изгаврим утре?

стр. 4 от 13
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах