Абонамент за бюлетин
Бяла като мляко, червена като кръв
-10%

Бяла като мляко, червена като кръв

ISBN: 9789547692435
Издател: Обсидиан
Издадена: 2010
Брой страници: 250
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Италианска
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 14.00 лв.
Цена: 12.60 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Родих се в първия учебен ден, израснах и остарях само за двеста дни.

Лео е на прага на зрелостта. Oбича футбола, китарата си, надбягванията с мотопеди. За него учителите са "защитен животински вид", който той се надява да изчезне веднъж завинаги. Затова когато пристига нов учител по история и философия, Лео го посреща скептично. Но този млад учител е различен от другите – нестандартните му методи насърчават учениците да бъдат себе си и да преследват мечтите си.

А Лео има мечта и тя се нарича Беатриче. Той има и реалност - по-близка и поради това по-трудно забележима. Силвия е неговата надеждна и безметежна реалност. Когато разбира, че Беатриче е неизлечимо болна, Лео трябва да докаже любовта си за краткото време, което му отпуска съдбата, да възмъжее, да се възроди и да разбере, че мечтите не умират.

Със своя драматизъм и поетичност този роман за деликатните емоции на младостта е завладяващ като световния бестселър "Любовна история" и култовия филм "Обществото на мъртвите поети".

Книги, подобни на "Бяла като мляко, червена като кръв"

Проверка по име
-10%

Проверка по име

Алесандро д'Авения

17.01 лв.
Перла в мидата
-10%

Перла в мидата

Алесандро д'Авения

13.50 лв.
Нощен ферибот за Танжер

Нощен ферибот за Танжер

Кевин Бари

22.80 лв.
Буря над Тъкачната вила

Буря над Тъкачната вила

Ане Якобс

24.50 лв.
Поща за госпожа Бромли

Поща за госпожа Бромли

Стефан Брайс

26.80 лв.

Допълнителни материали Други книги от Алесандро д'Авения

Коментари за "Бяла като мляко, червена като кръв"
Гери - 09/07/2012
Страшно много искам да прочета книгата...само дето е спряна от прозводство.Моля ви ако някой може да ми каже от къде може да си я купя, или пък да ми я даде ( да я испрати като колет ) за да я прочета. Благодаря предварително. :)

Гери - 09/03/2011
Книгата е страхотна.

писна ми - 23/01/2011
Айде моля ви да коментираме книгата, а не цените и глобалната икономика. Историята е свежа и затрогваща. Препоръчвам я. А който прави сметка за парите, дадени за 1 (една) книга, може би не му е тук мястото. Аз купувам по 4 всеки месец и коментарите в тези сайтове обикновено ме ориентират за качеството (горе-долу). Така че по-добре да оставим място за истински оценки. Може да са от полза за някой.

Петър Панчев - 11/09/2010
През живота си съм прочел 2-3 хиляди книги.Не слагам удивителна,защото не се хваля.Единствено за еднодневки не бих дал пари,а те са доста повече от качествените книги.Така че ние,редовните читатели,ще даваме пари за хубавото колкото и да струва.Все пак такива книги не се появяват толкова често,което предполага,че не даваме кой знае какви пари.

Ина Власкова - 26/08/2010
Аз не мога да коментирам цени, но ми се струва, че е колкото другите книги. Друго искам да кажа - отворих да видя дали и друг се е развълнувал като мен от тази прекрасна история, в която освен малко необичайната смърт на младо момиче всичко е толкова истинско - за мен това е книга, която крещи: забелязвай чувствата на най-близките си, може би там е любовта. Не ме бива много в литературните критики, но с една дума - чудна е!!!!

шано - 26/08/2010
Май вие не разбирате, че тези 14-15 лв. се разпределят между поне 6-7 човека в издателство + книжарницата...
ДА, книгата трябва да е по-скъпа от скарата и чалгата!

Кифла - 25/08/2010
Инна, а нима във всяко нещо не се влага труд? Нима преди, когато книгите бяха поне с едно 40 процента по-евтини от сегашната средна цена, не се е влагало труд? Знаеш ли, че повечето хора в България работят по цял ден за тези 14-15 лева? Трудно някой ще си позволи да ги даде за книга. Така вместо да я прочетат примерно 10 000 човека, ще я прочетат само 1000. И така трудът, за който ти така говориш няма да бъде оценен. После говорят, че сме затъпяваща нация, ами бирата, евтината скара и чалга концертите са по-достъпни за обикновенния човек.

Камелия - 20/08/2010
Книгата е чудесна! Стига вече с коментарите за цените!!! В крайна сметка ДДС, преводачи, редакции...който иска я купува, който не иска - не! Само под вола нтеле търсим.
Поздравления за превода!

Коментатор - 19/08/2010
Един сборник със стихотворения на Ботев е доста по-ценен "труд" от тази книга, но това не означава, че трябва да струва 15лв ...

Инна - 17/08/2010
На мен пък ми писна хората да не разбират, че книгата е продукт, в който се влага труд! В случая с тази книга разполагаме с 250 страници с невероятен поетичен превод от Любомир Николов - един от най-добрите преводачи. За тази цена читателите получаваме качествен продукт, в крайна сметка.
Книгата е бижу!

стр. 1 от 2
1 2
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах