Абонамент за бюлетин
Бизнесът на бъдещето
-10%

Бизнесът на бъдещето

ISBN: 9789549696523
Издател: AMG Publishing
Издадена: 2012
Брой страници: 360
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.50x21.00
Корична цена: 18.00 лв.
Цена: 16.20 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Икономика и право, Икономическа литература, Мениджмънт
Можем ли да преосмислим живота и бизнеса си и същевременно с това да спомогнем за осъществяването на положителна промяна в света? Ричард Брансън вярва, че това е възможно и с присъщия си искрен, убедителен и мотивиращ стил представя на вниманието ни визията си за бъдещето.

“Бизнесът на бъдещето” не е книга за успешното и печелившо предприемачество, каквато бихте очаквали да бъде. Тя е много повече. В нея Ричард Брансън не просто дава идеи и съвети за успешен бизнес, а ни разкрива как от печеливш, да развием процъфтяващ бизнес, който освен това да бъде ангажиран с това да спомогне за разрешаването на сериозни и неотложни проблеми като гладната смърт и епидемиите в страните от Третия свят, глобалното затопляне, изсичането на вековни гори, замърсяването на околната среда и безработицата в световен мащаб. Традиционният бизнес и неговата единствена цел досега – печалбата, са едни от главните причинители за задълбочаването на глобалните проблеми. Дошло е времето това да се промени. И Брансън знае как. Най-доброто, което всеки предприемач трябва да направи, е да каже “Майната му!” на традиционния бизнес и да прегърне идеята за Капитализъм 24 902 – бизнеса на бъдещето. Това е бизнес моделът, който, веднъж възприет, ще донесе не само печалби, но и положителна промяна за целия свят.

“От деня в който ми хрумна идеята за тази книга, до нейното написване, изминаха седем години. Толкова време ми трябваше, за да осъзная напълно, че макар бизнесът да е мощен двигател за напредъка на човечеството, нито „Върджин”, нито някоя от другите корпорации е направила достатъчно, за да спре стремглавото движение надолу по спиралата, което увлича всички нас. Нещо повече – в много от случаите, както стана ясно от връхлетялата света финансова криза, ние дори сме спомогнали това движение надолу да се ускори. Всички ние сме част от проблема: хабим, прахосваме неразумно, грубо казано – прецакваме нещата. Природните богатства се изчерпват много по-бързо, отколкото могат да се възстановят. Всъщност много от тях – петрол, гори, минерали – никога няма да се възстановят. Веднъж изчерпани, те никога не се появяват отново. Капитализмът – такъв, какъвто го познаваме, появил се в резултат на Индустриалната революция, е направил възможен икономическия напредък на човечеството и е създал много блага за хората, но всичко това си има цена, която няма да откриете в счетоводните книги. Поставянето на акцента върху печалбата е довело до непредвидими отрицателни последици. В продължение на век и половина евтината работна ръка, мизерията, вредите, нанесени на планетата, и замърсените водни басейни са оставали на заден план, когато е ставало въпрос за стремежа към печалби. Нещата обаче се променят.”


В “Бизнесът на бъдещето” сър Ричард Брансън ще ви разкаже много и различни истории. Истории за бедни, но способни и талантливи хора, които вследствие стават богати, но не загубват човечността си; за богати бизнесмени, които независимо от световната криза, успяват да задържат успеха в бизнеса си и дори да го развиват; за компании и личности, които ще оставят отпечатъка на всеотдайността си към хората и загрижеността си за състоянието на планетата в историята на човечеството. И това, което обединява всички тези истории, е правенето на добро.

“Правете добро и ще успеете” - призовава читателя си Брансън. Това е бизнесът на бъдещето.

Време е да преобърнем изцяло представите си за капитализма – да променим йерархията на ценностната си система, да преориентираме фокуса на вниманието си от стремежа да печелим към грижата за хората в нужда, общностите и планетата.
„Бизнесът на бъдещето” ще вдъхнови всеки читател да пожелае промяната, показвайки ни колко лесна стъпка за бизнеса и за отделния човек е приемането на нов и модерен модел на действие. Ако превърнем извършването на социално значими дейности и разрешаването на неотложни глобални проблеми в своя мисия, освен източник на финансови средства, работата ни ще внесе в живота ни радост и гордост от това, с което се занимаваме.

А сега едно кратко предупреждение. Преди да прочетете книгата и да успеете да вникнете в същността й, може би ще трябва добре да си помислите дали искате да оставите на бюрото си нещо, което ви призовава да загърбите традиционния бизнес.
Приятно четене …
-------------------
Ричард Брансън е световноизвестен предприемач, оприличаван от много анализатори като „икона на съвременния бизнес“. Той е основател и президент на „Върджин Груп“ – уникално действаща система от около 300 компании, обединени под общо лого, но всяка действаща като самостоятелна единица. Доказателства за бизнес гения на Брансън са следните факти:

* Върджин е една от най-успешните марки в света и първата „марка за начин на живот“.

* Върджин Груп е най-голямата група от частни компании в Европа.

* Върдин Галактик е първата компания за космически туризъм в света.

Брансън е известен с нетрадиционния си бизнес стил, ексцентричните си рекламни инициативи, а също така и със склонността си към естремните изживявания например околосветско пътешествие с балон, опит за прекосяване на Атлантически океан с моторница и много други. „Смелите не живеят дълго, но предпазливите изобщо не живеят“ е житейският му девиз, а „Майната му! Да го направим!“ – основен бизнес подход. „Бизнесът на бъдещето“ е четвъртата му книга, издадена на български език.

Книги, подобни на "Бизнесът на бъдещето"

Методът Virgin
-10%

Методът Virgin

Ричард Брансън

16.20 лв.
Like a virgin: Тайни за бизнеса, които не се преподават в училище
-10%

Like a virgin: Тайни за бизнеса, които не се преподават в училище

Ричард Брансън

16.16 лв.
Как изгубих наивността си
-10%

Как изгубих наивността си

Ричард Брансън

21.56 лв.
Бизнес отвъд ограниченията
-10%

Бизнес отвъд ограниченията

Ричард Брансън

16.20 лв.
Ако мога да дам само един съвет

Ако мога да дам само един съвет

Ричард Рийд

17.95 лв.

Допълнителни материали Други книги от Ричард Брансън

Коментари за "Бизнесът на бъдещето"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах