Абонамент за бюлетин
Антъни Бурдейн: Разказаната биография
-10%

Антъни Бурдейн: Разказаната биография

ISBN: 9789547714564
Издател: Кръгозор
Издадена: 2022
Брой страници: 408
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 14.00x22.00
Корична цена: 40.00 лв.
Цена: 36.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Биографична литература
За първи път в тази книга авантюристът, който показа на милиони вкуса на живота и чистата наслада, оживява като истински пълнокръвен човек. Човек изтъкан от противоречия – космополитен и интровертен, забавен и саркастичен, прям и много пъти циничен, изключително харизматичен и едновременно с това социално непохватен. Човек, който преследва славата, докато бяга от нея. Понякога самотен, често в битка с вътрешните си демони.

Авторката разговаря със семейството му – брат му, покойната му вече майка, двете му бивши съпруги, дъщеря му Ариан, с негови близки приятели, парньори, колеги и издатели. Техните истории за Тони, споделени след смъртта му, са искрени и пълнокръвни, сърцераздирателни, вбесяващи, но са разказани без притеснения и без спестени от куртоазия подробности.

С тази своеобразна биография съпреживяваме метаморфозите, през които е преминал Бурдейн - от любопитно дете и бунтовен тийнейджър до младия пристрастен към хероина готвач, който винаги е искал да стане писател. Еволюцията му от създаването на „Поверително от кухнята“, заснемането на „Cook’s tour“, „No reservations” и „Parts unknown” до превръщането му в световна знаменитост. Славата, която не му понася, напрежението в живота му и крахът на двата му брака.

Подредени хронологично, всички тези спомени обрисуват една нова, ярка личност, един по-завършен образ на забележителен човек със забележителен живот и разкриват кой е Антъни Бурдейн, какво го е движило и какво го е вдъхновявало.

Дали острият му ум и авантюристичен дух са изпреварили времето, или просто бунтът и непрестаннотo търсене на тръпка и адреналин са били неговият начин да се справя с болката и съмненията? Дали умората е довела до решението му да напусне този свят, или е било нещо друго?

„Винаги щом камерите се изключат и хората от екипа се отпуснат и седнат да изпият по един кок­тейл, се ощипвам. Не мога да повярвам, че работя това“. Гласът му, начинът, по който го изрече – всичко беше много красиво. Това не беше човекът от телевизията. Беше Тони.“

В тази книга ще се запознаете с него.

Книги, подобни на "Антъни Бурдейн: Разказаната биография"

Нерон
-10%

Нерон

Антъни Еверит

31.50 лв.
Божествена
-10%

Божествена

Дейзи Гудуин

18.00 лв.
Животът на Мона Лиза
-10%

Животът на Мона Лиза

Даян Хейлс

17.91 лв.
Влюбеният крал
-10%

Влюбеният крал

Мишел Зевако

18.00 лв.
Нищо случайно

Нищо случайно

Клое Маданес

24.00 лв.

Други книги от Лори Уливър

Коментари за "Антъни Бурдейн: Разказаната биография"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах