Абонамент за бюлетин
Дневниците на вампира, книга 1: Пробуждането
-10%

Дневниците на вампира, книга 1: Пробуждането

ISBN: 9789549321203
Издател: Ибис
Издадена: 2009
Брой страници: 216
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 9.90 лв.
Цена: 8.91 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Трилъри
Вълнуваща история за смъртоносната схватка между двама братя вампири за сърцето на красиво момиче, което се разкъсва в чувствата си между тях...

Елена Гилбърт, най-популярното момиче в гимназията, кралицата на бала, което всяко момче желае и на което всяко момиче иска да прилича. Досега никой не е успял да предизвика нейния интерес и да разпали чувствата й. Докато не среща красивия и загадъчен Стефан Салваторе – новото момче в града. Привлечена от него с непреодолима сила, Елена иска да го притежава на всяка цена.
Но Стефан крие зловеща тайна. Преди векове любовта му към друго момиче е оставила ужасно наследство – проклятието да живее вечно и да бъде вампир. Заради това Стефан се бори със себе си и се опитва да устои на копнежа си към Елена.
Скоро в града започват да стават странни неща. И всичко това се случва след появата на мрачния и съблазнителен Деймън Салваторе, който иска да превърне Елена в своя Кралица на сенките...

За поредицата:
Замислена първоначално като трилогия (публикувана за пръв път през 1991 г.), поради големия интерес към поредицата и настояванията на феновете, следва написването на четвъртия роман.

В началото на тази година излезе и първата книга от дълго плануваното от авторката продължение на поредицата – "ДНЕВНИЦИТЕ НА ВАМПИРА: ЗАВРЪЩАНЕТО".

Превърнала се в международен бестселър, по поредицата тази година бе заснет и сериал (от американската телевизия The CW), с участието на родената в България канадска актриса Нина Добрев, първият епизод от който ще бъде излъчен на 10.09.2009 г.

За автора:
Американската писателка Л. Дж. Смит е автор на няколко поредици, като най-популярната от тях е "ДНЕВНИЦИТЕ НА ВАМПИРА", влязла в списъка с бестселъри на Ню Йорк Таймс.
Със специфичния си стил на писане авторката успява да накара читателя да съпреживява историята с героите, да се потапя в действието и да тръпне да узнае какво следва нататък.

Книги, подобни на "Дневниците на вампира, книга 1: Пробуждането"

Други книги от Л. Дж. Смит

Коментари за "Дневниците на вампира, книга 1: Пробуждането"
Insomniac - 23/09/2009
Втората книга от поредицата, "Пробуждането", ще излезе на 09.11.09 година.

anna - 20/09/2009
не мога да разбера защо те дразни мери.при полойение че тази книга е написана през 1991! това че чак сега идва в българия.....

MeryCullen - 18/09/2009
Чела съм само 1ва и 2ра до половината. Така и не се наканих да ги продължа, но след като вече има превод и се продават в Пингвините, след няколко дни ще намина да си купя 1вите две. Не мога обаче да си изкривя душата и да кажа, че не ме дразни това хранене с животинска кръв и че Стефан има една такава способност, която много ми наподобява на една Здрач-еска способност (да не кажа, че си е същата). Иначе ми харесва поредицата (поне за сега). Май напоследък се пишат само леки книжки като тази и поредицата "Вампирски целувки", и пр. Няма вече нови вампирски книги-класика като на Ан Райс. Лоръл Хамилтън може да се каже, че поддържа пламъка на вампирските хорори.
Както и да е, отплеснах се. Тази поредица ми харесва, като изключим способността на Стефан. Приятно четене!

jabberwocky - 16/09/2009
Много е добра. Темата е ясна, но е доста увлекателно написана и лично ме ми харесва не по-малко от Здрач. Тази седмица почна и сериал по Дневниците, участва Нина Добрев, която освен че е страшна мацка е и родена в България. Чакам с нетърпение втората книга, само дето не знам кога да я очаквам?

Диана - 11/09/2009
Книгите от тази поредица съм ги чела на английски и много ми харесаха. Определено историята е позната покрай "Здрач", но е доста по-различна, митологията е много добре вплетена в сюжета на книгата. Препоръчвам я на всички фенове на любовта примесена със свръхестественото.

стр. 3 от 3
1 2 3
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах