Абонамент за бюлетин
Дневниците на вампира, книга 1: Пробуждането
-10%

Дневниците на вампира, книга 1: Пробуждането

ISBN: 9789549321203
Издател: Ибис
Издадена: 2009
Брой страници: 216
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 9.90 лв.
Цена: 8.91 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Трилъри
Вълнуваща история за смъртоносната схватка между двама братя вампири за сърцето на красиво момиче, което се разкъсва в чувствата си между тях...

Елена Гилбърт, най-популярното момиче в гимназията, кралицата на бала, което всяко момче желае и на което всяко момиче иска да прилича. Досега никой не е успял да предизвика нейния интерес и да разпали чувствата й. Докато не среща красивия и загадъчен Стефан Салваторе – новото момче в града. Привлечена от него с непреодолима сила, Елена иска да го притежава на всяка цена.
Но Стефан крие зловеща тайна. Преди векове любовта му към друго момиче е оставила ужасно наследство – проклятието да живее вечно и да бъде вампир. Заради това Стефан се бори със себе си и се опитва да устои на копнежа си към Елена.
Скоро в града започват да стават странни неща. И всичко това се случва след появата на мрачния и съблазнителен Деймън Салваторе, който иска да превърне Елена в своя Кралица на сенките...

За поредицата:
Замислена първоначално като трилогия (публикувана за пръв път през 1991 г.), поради големия интерес към поредицата и настояванията на феновете, следва написването на четвъртия роман.

В началото на тази година излезе и първата книга от дълго плануваното от авторката продължение на поредицата – "ДНЕВНИЦИТЕ НА ВАМПИРА: ЗАВРЪЩАНЕТО".

Превърнала се в международен бестселър, по поредицата тази година бе заснет и сериал (от американската телевизия The CW), с участието на родената в България канадска актриса Нина Добрев, първият епизод от който ще бъде излъчен на 10.09.2009 г.

За автора:
Американската писателка Л. Дж. Смит е автор на няколко поредици, като най-популярната от тях е "ДНЕВНИЦИТЕ НА ВАМПИРА", влязла в списъка с бестселъри на Ню Йорк Таймс.
Със специфичния си стил на писане авторката успява да накара читателя да съпреживява историята с героите, да се потапя в действието и да тръпне да узнае какво следва нататък.

Книги, подобни на "Дневниците на вампира, книга 1: Пробуждането"

Други книги от Л. Дж. Смит

Коментари за "Дневниците на вампира, книга 1: Пробуждането"
Insomniac - 26/10/2009
Останалите книги нямат нищо общо с първата. Много по - интересни са и се влучват неочаквани неща. Замислете се над факта, че все пак книгата е от 90-те години, а не от 2004 (например).

.Мони. - 21/10/2009
Мдааа,напълно съгласна съм с предишните две мнения.Не намерих нищо иновативно в тази книга.Прилича ми на някакъв посредствен филм-главната героиня е най-известното момиче в града,най-добрия й приятел е влюбен в нея,завистлива приятелка и трови живота... нищо ново под слънцето.

Тина - 21/10/2009
Ако прочетеш тази книга преди Здрач сигурно ще ти се стори интересна.Но ако първо си "здрачосал" и след това хванеш тази книга(какъвто е моя случай) всичко ще ти се види блудкаво и простовато.Няма го това напрежение,на моменти дори няма и емоция.Като цяло очаквах много повече и вече сериозно се замислям дали да си взема и останалите книги...

Mi6eto - 18/10/2009
Книгата изобщо не ми хареса.Много е повърхностна като цяло,а любовните моменти все едно ги е писал някой на 13 години,прекалено възхвалено,като от любовен роман от 90-те.

JackJack - 13/10/2009
Датата на излизане на втората книга от поредицата - "Борбата" - е сменена с по-ранна. Новата дата е 02.11.2009г. (:

... - 09/10/2009
Прочетох я и сега чакам втората. Книжката е хубава, само ме дразни това, че действието е доста разпокъсано. Не е хубава като Здрач, но си има своите предимства.

Lilian - 03/10/2009
Ще се повторя и ще кажа като останалите, че Вампирските дневници е от 1991, а Здрач е от 2006. Информирайте се преди да пишете кой от кого копира. Книгите са много хубави, препоръчвам ги на всички, които обичат да четат за свръхестествени неща и любов. :) И независимо, че някой ги нарече леки книжки, аз мисля, че са по-добре написани от Здрач. Всичко е събрано в 200-300 странички, от които всичко е ясно, вместо да се пишат напълно ненужни детайли за това как Бела си реши косата/пише домашни/къпе се и такива. Не е пълно с повторения на едни и същи думи за това кой накъде е погледнал, кой какво е "измърморил" (ако някой КАЖЕ нещо, ще е чудо!), кой стиснал зъби и още много, много недостатъци на писането на Майър. Но да не се отклонявам от темата, чела съм първите 4 книги на английски, ако не съм се объркала наскоро е излязла 5 и ми предстои да я прочета. Започнах книгите скептична, но много ми харесаха. През цялото време ти поддържат интереса, независимо дали с любов и вампири или 'high school drama' и интриги. :)

а3 - 01/10/2009
Книгата е страхотна!!! С нетърпение чакам другите части да излязат. Издателство ИБИС са приготвили, наистина, много хубави поредици за издаване.

teduncho - 26/09/2009
http://www.ibis-press.eu/ Това може да ви заинтригува. Издателство ИБИС, което издава The Vampire Diaries ще издаде и още две много добри поредици със свръхестествени елементи - THE MORTAL INSTRUMENTS series и VAMPIRE ACADEMY series. Чух много добри отзиви за тях и задължително ще ги прочета.

рГ - 24/09/2009
Мери искам да те информирам, че ''Дневниците на вампира'' е написано ПРЕДИ ''Здрач''!

стр. 2 от 3
1 2 3
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах